Este sezonul salatei verzi, dar si a legumelor proaspete de primavara. Este necesar sa le incluzi in meniul tau zilnic, pentru a-ti ajuta organismul sa se recuperece dupa o iarna in care a fost privat de vitamine, minerale si nutrienti. Iata de ce trebuie sa consumi salata verde.
-ajuta la curele de slabire. E ideala pentru persoanele care urmeaza cure de slabire, deoarce contine foarte putine calorii. Are si un continut mare de apa, care ajuta la hidratarea organismului.
– previne cancerul. Alimentele bogate in vitamina A si C ajuta la prevenirea cancerului. Salata verde conţine cantităţi mari din aceste vitamine, astfel că poate fi consumată cu încredere şi inclusă în meniul tău zilnic.
-previne si indeparteaza durerile de cap. Salata verde conţine o cantitate mare de acid folic, care ajută la prevenirea defectelor din naştere, mai ales dacă este consumată în primul trimestru de sarcină. De asemenea, salata verde previne anemia.
Cantitatea de salata verde consumata zilnic trebuie sa fie de minimum 150 grame, pe stomacul gol, inainte de fiecare masa. Salata trebuie asezonata numai cu ingrediente naturale: ulei de masline presat la rece, otet natural de mere sau suc de lamaie proaspat stors, si foarte putina sare.
Ideal este sa consumam salata la maximum un sfert de ora de la preparare, pentru ca altfel principiile sale active se deterioreaza. Nu trebuie sa se consume in paralel alimente care sa impovareze organismul cu toxine, cum ar fi carnea, prajelile, produsele de patiserie ori cu aditivi sintetici. Inlocuiti-le cu orez integral, paste fainoase, fulgi de ovaz, de grau sau de porumb.
Cei care consumă salată verde au un nivel considerabil mai mare de vitamina C, E, B6 şi acid folic, nutrienţi-cheie care menţin un sistem imunitar sănătos şi reduc riscul de obezitate, boli cardiace şi alte boli cronice. Salata verde este bogată în celuloză, care ajută la întărirea organismului şi reduce simptomele constipaţiei şi alte tulburări ale intestinului. Amestecând sucul de salată verde cu suc de lămâie, suc de mentă şi miere de albine, poţi obţine un medicament eficient care tratează greaţa, vărsăturile, balonările şi indigestia.
Ştiaţi că
Cu cât salata verde este mai închisă la culoare, cu atât este mai bogată în nutrienţi. Caută aşadar salata închisă la culoare, cea foarte creaţă şi mică este de regulă mai veche şi mai puţin aromată decât una mare.
Atenţie
Cei cu intestine inflamate trebuie să o consume cu grijă pentru că aceasta poate acutiza starea de indispoziţie.