Este considerat orasul cu cel mai mic numar de locuitori din Romania, avand o populatie de putin peste 1.600 de persoane. Baile Tusnad a devenit o atractie din ce in ce mai mare pentru turistii straini. Asezarea s-a format ca statiune in 1842, dupa ce fiul unui cioban s-a vindecat cu ajutorul apelor minerale de aici. Statiunea a fost distrusa in urma revolutiei din 1848 si a fost reconstruita in 1852.
In 2016, potrivit Institului National de Statistica, statiunea Baile Tusnad a fost vizitata de aproape 38.000 de turisti, dintre care 5.300 au fost straini. Tusnadul a fost denumita Perla Ardealului si e una dintre cele mai frumoase destinatii balneare din tara noastra.
Statiunile balneoclimaterice de la Baile Tusnad au atras peste 850.000 de turisti, romani si straini. Anul trecut, Guvernul anunta un masterplan pentru dezvoltarea turismului balnear. Sub coordonarea Autoritatii Nationale pentru Turism ar urma sa dezvolte un program balneo-turistic la nivel national, care sa asigure si promovarea internationala.