După temperaturi negative în România, vara se întoarce! Ce spun meteorolgii

Publicat: 21 Sep. 2020, 09:10 Arhiva
După temperaturi negative în România, vara se întoarce! Ce spun meteorolgii

Deși în urmă cu câteva zile, România se topea sub un val de aer cald, temperatura a scăzut până la limita înghețului, la MIercurea Ciuc înregistrându-se 0 grade Celsius în această dimineață.

Însă, potrivit meeorologilor, vara se va întoarce, săptămâna aceasta urmând ca valorile din România să treacă de 30 de grade.

„În zilele următoare ne așteptăm și la valori de 30 și ușor peste 30 de grade, cel mai probabil miercuri și joi în extremitatea sudică a țării. Se va încălzi și pe parcursul nopților. Nu mai vorbim de temperaturi negative în depresiuni, decât la noapte cel mai probabil să mai coboare temperatura sub 0 grade dar în celelalte nopți temperaturile vor crește treptat în toate zonele țării”, a spus meteorogul Alina Șerban la Antena 3.

Cum va fi vremea astăzi

Vremea va fi frumoasă, cu temperaturi maxime de până la 29 de grade Celsius. Nori vor mai fi doar prin sud-estul teritoriului, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și în masivele sudice.

Vreme frumoasă va fi și marți și doar vântul va avea ceva intensificări în sudul Banatului, în masivele sudice și prin Moldova. La mijlocul săptămânii, atmosfera va deveni călduroasă în Lunca Dunării, iar spre seară vor fi ploi de scurtă durată pe arii restrânse, în regiunile vestice. Joi se vor semnala averse și descărcări electrice, izolat, în vest, nord-vest, în centru și la munte.

În Capitală, vremea va fi frumoasă și caldă cu maxime de până la 27 de grade Celsius. Vântul va sufla slab până la moderat.

Publicat: 21 Sep. 2020, 09:10 Arhiva
Pe aceeași temă