Rețeta de dulceață de struguri este una delicioasă, deși nu foarte cunoscută. Dulceața sau marmelada de struguri se poate face simplu și destul de rapid, iar gustul este absolut delicios. Iată o selecție a celor mai bune rețete
Dulceața de struguri este un deliciu. Asta în ciuda faptului că se găsește foarte rar în magazine și este mai puțin populară. Odată încercată însă, cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea.
Rețeta celebrei Sandei Marin de dulceață de struguri este una garantată.
Se curăţă boabele de pieliţe şi cu un ac sau o scobitoare se scot sâmburii cu grijă, ca să nu se sfărâme bobul. Apoi, boabele se pun într-un tifon şi se ţin atârnate ca să se scurgă zeama. Se fierbe zahărul cu 3 pahare de apă şi când siropul este bine legat se pun strugurii. Se adaugă vanilia şi zeama de lămâie. Se ia compoziţia de pe foc, se ţine 10 minute şi se pune apoi din nou pe foc. Nu trebuie să ne îndepărtăm nicio clipă de la foc, ne sfătuieşte Sandală Marin, deoarece dulceţurile se ard uşor dau în foc. Pentru a încerca dacă dulceaţa este gata, se trage oala de pe foc şi câteva picături de sirop se pun pe o farfurioară și-l lăsm să se răcească. Dacă este destul de legat, se ia compoziţia de pe foc și se pune în borcanele sterilizate anterior.
Dulceața de strguri poate fi făcută și în combinație, iar dovleacul este foarte potrivit.
Se curăță dovleacul de coajă și de semințe și se pune la fiert cu bețele de scorțișoară, cuișoarele și uleiul. Se pun boabele de struguri spălate într-o oală cu capac, pe foc mic, că să se înmoaie și se trece sucul rezultat prin strecurătoare că să se separe de coji și semințe. Dovleacul fiert se face piure și se amestecă cu pulpa strecurată a strugurilor și cu zahărul. Se dau câteva clocote apoi se adaugă miezul de nucă spălat bine și tocat nu prea mărunt.Se fierbe până când scade bine. Nu uitați să amestecați din când în când, că să nu se lipească. Este gata atunci când gemul răcit, stă adunat atunci când este pus pe farfurie și nu curge.
O altă rețetă apreciată este cea de marmeladă de struguri, care o textură mai densă decât dulceața.
Zahărul cu apa se pun la pe foc mare până se leagă foarte bine. Se adaugă boabele de struguri și se fierb la foc potrivit aproximativ o jumătate de oră. Se trece totul printr-o sită (pentru a separa cojile și sâmburii). Siropul rezultat se fierbe la foc iute, luând mereu spuma, iar cînd este aproape legat se adaugă 2-3 felii de lamîie și câteva picături de zeamă. Se fierbe până scade siropul și obținem consistența dorită.
Citește și: Dieta rapidă cu struguri. Slabesti 0,5 kilograme pe zi! Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi