Drama trăită de Dan Helciug, în copilărie. Casa în care locuia a ars: ”Se topise tot, tata ieșise pe geam și s-a…”

Publicat: 20 Oct. 2020, 14:51 Vedete

Dan Helciug a fost întotdeauna cu zâmbetul pe buze – fie la concerte, la ieșiri cu familia sau chiar pe rețelele de socializare. Dar nu multe persoane știu drama prin care a trecut în copilărie.

Cântărețul Dan Helciug, care cântă în trupa Spitalul de Urgență, a trăit o adevărată dramă în copilărie. Casa în care locuia a ars din temelii, chiar într-o noapte de 1 aprilie. Incendiul a pornit în urma unui scurtcircuit.

„În 1986, exact în noaptea de 1 aprilie, mi-a luat foc casa din cauza unui scurtcircuit. Într-o cameră a apartamentului nostru aveam o bibliotecă de vreo 2-3 mii de cărți care au ars mocnit. Tata dormea acolo, dar în seara respectivă l-am chemat să vedem un serial și a dormit la noi în cameră. Ăsta a fost norocul lui”, a spus Dan Helciug la o emisiune tv, arată Spynews.

În noaptea când s-a produs incidentul, pompierii au întârziat aproximativ două ore. Tatăl lui Dan Helciug a încercat atunci să stingă incendiul, însă nu a putut. Părintele lui a stat în spital mult timp, deoarece a avut arsuri grave pe corp.

„Ne-am trezit, ne-au scos vecinii afară. Tata a încercat să stingă focul, dar nu a putut. Pompierii au întârziat cam vreo două ore. Temperatura din casă a fost cam de 1000 de grade. Se topise tot, tata ieșise pe geam și s-a ținut de o bară până au venit Pompierii. Tata a fost dus la spital timp de vreo trei luni, cu arsuri mari. Noi am stat prin vecini, tabere”, a mai adăugat artistul.

Dan Helciug s-a retras la țară

Departe de agitația orașului, Dan Helciug s-a retras la căsuța de la țară cu familia și trăiește din economii. Crește rățuște și găini, are carne și ouă „bio”, cultivă în grădină legume, iar lapte și brânză cumpără ieftin de la vecini. „Cultiv în seră roșii, castraveți, ceapă, usturoi, dovlecei, varză, vinete. Am tot ce-mi trebuie, nu mai fac piața. Inclusiv pâine facem acasă la cuptor de piatră. Mâncăm natural, fără fițe. Soția mea este pe aceeași lungime de undă cu mine în sensul că nu ne întindem mai mult decât ne duce plapuma, ne gospodărim și suntem responsabili, prevăzători. Dar nici nu facem o tragedie din situația asta. Dacă ar fi să ne lăsăm pradă grijilor, ne-am îmbolnăvi”, povestește artistul.

Sursă foto: arhivă Ciao

Publicat: 20 Oct. 2020, 14:51 Vedete
Pe aceeași temă