Drama neştiută prin care a trecut Clotilde Armand. A născut șase copii, dar două fetițe au murit la câțiva ani distanță

Publicat: 12 May. 2021, 11:58 Vedete

Clotilde Armand este noul primar al Sectorului 1 al Capitalei! Deşi pare o femeie extrem de puternică, în sufletul său ascunde o dramă de nedescris. Puţini sunt cei care ştiu faptul că acesta a născut şase copii, dar înainte de a se muta în România, două dintre fetiţe au murit. 

Clotilde Armand a primit de la viaţă două mari lovituri, care însă au făcut-o să vadă altfel viaţa. Primarul Sectorului 1 a povestit cum şi-a pierdut cele două comori la diferenţă de câţiva ani. Se pare că prima fetiţă a murit în somn, de sindromul morții subite, iar cea de-a doua la 10 ani, accidentată pe trecerea de pietoni de un motociclist.

“Când s-a născut Ondine, am înțeles ca toți bebelușii mei vor semăna între ei. Numai prin felul în care îi înfășam ca bebeluși îi vom recunoaște mai târziu în poze. Când a venit vara, am plecat la părinții mei să o botezăm pe Ondine. Eram toți fericiți, am mâncat drajeurile tradiționale, cum este obiceiul la botezuri în Franța. O săptămână mai târziu, Ondine nu s-a mai trezit din somn. Se apropia de patru luni. Medicii au făcut o autopsie completă și concluzia a fost că a murit de sindromul morții subite a sugarului. A fost primul nostru șoc puternic din viață. Nici nu știam că se poate întâmpla acest lucru”, a povestit Clotilde Armand.

”Un gol imens și nicio speranță”

După moartea bebelușului, Clotilde a crezut că nu îşi poate reveni niciodată, însă Dumnezeu i-a dat puterea de care avea nevoie.

”Evident, trebuia să continuăm să trăim, pentru că îi aveam pe ceilalţi copii ai noştri, dar credeam că nu vom putea fi fericiţi şi plini de energie din nou. Îmi amintesc precis sentimentul meu de atunci: cel de datorie faţă de copiii noştri, aici şi acum, într-un prezent îngheţat, şi nimic altceva, adică un gol imens, complet, fără speranţă şi fără niciun alt orizont”, a mărturisit ea.

A murit la doi pași de casă

La câțiva ani după tragicul eveniment, familia acesteia a trecut printr-un alt şoc. Clara, fetiţa care avea doar 10 anişori a fost lovită de un motociclist, iar amândoi au murit pe loc.

“Voia să aibă opiniile ei și să se ducă liberă oriunde. Magazinul ei favorit la Versailles era o librărie, în care găseai și cărți, și hârtie colorată, și creioane… Clara își petrecea mult timp acolo să-și aleagă lecturile… A fost pe 26 septembrie, în jurul orei 18:00. Pe un imens bulevard care ține de la castel până la ieșirea din oraș spre Paris. A fost lovită de un motociclist care se grăbea. Avea o motocicleta Mitsubishi, cea mai puternică de pe piața, așa mi-a spus polițistul. Era singura traversare pe care Clara trebuia să o facă în fiecare zi. Motociclistul se grăbea spre avocatul lui pentru procesul de divorț. Avea 32 de ani și doi copii. A vrut s-o evite pe Clara când a văzut-o în fața lui pe trecerea de pietoni. O spun pentru copiii lui. Vreau să știe acest lucru. A încercat. Prea târziu. Prea repede. 100 de kilometri pe oră, la atât i-a fost estimată viteza. Au murit amândoi în fața tuturor elevilor și studenților care se găseau în jur. La doi pași de casă”, a explicat aceasta.

După aceste tragedii, Clotilde explică faptul că a început să se consoleze cu gândul că are o familie pe pământ, și una în ceruri.

”M-am gândit că avem o parte din familie pe pământ şi o parte în ceruri, o parte care ne aşteaptă şi pe noi. M-am gândit că ne vom ruga mult şi, prin rugăciune, prin împărtăşanie, prin mintea noastră, vom fi mereu împreună şi va fi ca înainte. Vom vorbi cu ea aşa, normal, în viaţă de zi cu zi. La început voiam să-i pun masă Clarei cu noi şi îmi amintesc cât de mult am suferit şi am plâns când Sergiu a refuzat categoric să-i pun pantofii sub bradul de Crăciun. În amintirea Clarei, dau fiecărui copil câte un lucru de-al ei, pentru că aşa făcea ea: dădea cadouri tuturor”, a mărturisit ea.

 

 

Sursă foto: Instagram

Publicat: 12 May. 2021, 11:58 Vedete
Pe aceeași temă