Drama lui Andrei Ungureanu, câștigătorul sezonului 9 ”iUmor”. Cum i s-a declanșat sindromul Tourette: „Dacă eu aş avea un copil, există un risc de 50% să aibă şi el acest sindrom”

Publicat: 21 dec. 2020, 14:03 Autor: Andreea Voicu Vedete

Andrei Ungureanu este câștigătorul sezonului 9 „iUmor”, devenind cunoscut ca ”omul cu Tourette”. Tânărul din Miercurea Ciuc a reușit să ridice sala în picioare!

Andrei Ungureanu a devenit viral și pe internet, mai ales pe Tik Tok, după ce a început să se filmeze pentru a le arăta urmăritorilor săi ce înseamnă să trăiești cu acest sindrom.

„Mi s-a declanşat şi pentru că mama a plecat din ţară, dar şi după o sperietură pe care am tras-o din cauza unui prieten. Există un moment declanşator. Dacă eu aş avea un copil, există un risc de 50% să aibă şi el acest sindrom. Părinţii mei n-au avut, iar asta e ciudat. Mama îşi mişcă piciorul des, dar nu cred că e Tourette. Nici nu ştiu rude mai îndepărtate care să fi avut. Asta e ciudat la mine. Părinţii au descoperit că am ceva. Am început să mă strâmb foarte des, să mişc din umeri, să fac gălăgie. Mie nu mi se părea ceva ieşit din comun. Nu m-a speriat”, a spus Andrei Ungureanu.

„Înainte de a merge la medic, eu deja ştiam că am Tourette. M-am documentat. Prin 2010, am avut o criză de distonie acută (n.r. – dereglare funcţională a sistemului nervos vegetativ). Atunci am fost la spital în Italia, unde mi-au făcut rezonanţă magnetică – pentru asta m-au anesteziat, pentru că eu nu puteam să stau nemişcat. Şi s-a confirmat oficial că am sindromul Tourette. După 12 ani!“, a mai mărturisit tânărul, arată Click.

Andrei Ungureanu este câștigătorul sezonului 9 ”iUmor”

Ieri seară a avut loc Finala sezonului 9 „iUmor”, emisiunea de la Antena 1. Dintre sute de concurenți care s-au înscris la emisiune, doar 13 au reușit să ajungă în Marea Finală și să lupte pentru premiul de 20.000 de euro. Cei 13 concurenți care au ajuns în finală au fost: Andrei Ungureanu, Giorgiana Lupu, Biba Struja, Ştefan Nistor, Mădălin Ghioc, Cristi Manolescu, Alin Georgescu, Gabriela Porumbacu, Mihai Tasici, Petre Dănuţ Irinel şi Jasmina Negrea.

Concurentul care a reușit să ajungă la inimile oamenilor și să-i facă să râdă a fost Andrei Ungureanu! A fost desemnat de public ca fiind ”regele umorului” și a câștigat 20.000 de euro.

Sursă foto: capturi video Youtube

Publicat: 21 dec. 2020, 14:03 Autor: Andreea Voicu Vedete
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă