Drama cântărețului Cornel Constantiniu. Nu a mai ieșit din casă de doi ani și nu mai poate vorbi

Publicat: 02 Dec. 2021, 19:06 Vedete

Artistul Cornel Constantiniu, în vârstă de 76 de ani, a fost operat iar la Spitalul Universitar. Bolnav de maladia Parkinson, ultimii ani au fost fost extrem de dificili, iar medicii au făcut eforturi pentru a-l salva . De când a venit pandemia, el a stat numai în casă și cu greu mai poate vorbi. 

Cornel Constantiniu este bolnav de Parkinson din anul 1993 iar recent a fost operat pentru a patra oară de către medicii de la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Artistului i s-a schimbat din nou neurostimulatorul din piept, care îl ajută cât de cât să se mişte şi să articuleze cuvinte. De când boala s-a agravat, nu se mai poate deplasa decât în scaunul cu rotile. Iar cuvintele le articulează foarte greu.

Cornel este în refacere. M-au sunat multe persoane, să se intereseze de soarta lui Cornel, după ce au citit în ziarul dumneavoastră. Acum e mai bine, cât poți să fii de bine izolat în casă, dar nu am ce face. Am luat această decizie pentru a-l proteja. Are dureri de sciatică, cum e la vârsta pe care o are…Cornel, în general, nu mai poate fi expus la operații și îl protejez cât pot. Cu aparatul înlocuit însă nu sunt probleme. De ani de zile trăiește cu această maladie, pentru care a fost operat de multe ori.

A vrut să se opereze la șold, cu ani în urmă, dar refacerea este grea, așa că ia tratament. Și așa Cornel nu are echilibru, nu mai poate sta în picioare, cade pur și simplu și mai aud ”buf” din camera lui. Are un cadru, are bețe, dar nu îl mai țin picioarele și nici nu mai are antrenament. Înainte mai ieșea cu regretatul Dorin Anastasiu, cu Petrică Geambașu, dar de ceva timp l-am izolat în casă, și pe bună dreptate”, a declarat pentru Click! Domnița Constantiniu, soția lui Cornel Constantiniu.

Cornel și Domnița Constantiniu, o poveste de dragoste în care nu a crezut nimeni

Solistul Cornel Constantiniu şi soţia sa, actriţa Domniţa Constantiniu, sunt împreună de peste cinci decenii. Asta deși nimeni nu le-a dat vreo şansă, la începutul relaţiei.

S-au cunoscut în 1965, iar câțiva ani ani mai tâziu, după ce o curtase insistent, a dus-o la Starea Civilă. Când s-au cunoscut, cei doi erau colegi la Facultatea de Actorie, la clasa profesorului Ion Finteşteanu. Cornel stătea chiar în spatele ei, la cursuri.

Însă cea care învăţa era Domniţa, venită la cursuri cu multă seriozitate, după doi ani de studiat Dreptul. Cornel copia mereu după ea, la examene: ”Tot o să te iau eu de soţie!”, o şicana el. Domniţa nu-l prea lua în serios, ba chiar se plângea mamei de el: ”Am un coleg, stă în spatele meu şi doarme la ore. Cred că este un golan”, şi-a amintit ea cu zâmbetul pe buze.

 

 

Publicat: 02 Dec. 2021, 19:06 Vedete
Pe aceeași temă