Draga Olteanu Matei, dezvăluiri cutremurătoare în ultimul interviu înainte să plece într-o lume mai bună: „Mă vezi aşa dărâmată, dar… „

Publicat: 18 Nov. 2020, 10:10 Vedete
Draga Olteanu Matei, dezvăluiri cutremurătoare în ultimul interviu înainte să plece într-o lume mai bună: „Mă vezi aşa dărâmată, dar… „

Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul Sfântul Spiridon, din Iași. Artista în vârstă de 87 de ani a vorbit pentru ultima dată publicului în urmă cu aproximativ o lună, în cadrul unei emisiuni difuzate de TVR.

În urmă cu o lună, Draga Olteanu Matei a vobit în cadrul unui interviu despre viaţă, actorie şi iubire. Marea actriţă spunea atunci că deşi bătrâneţea îşi face simţită prezenţa, starea ei de spirit este una foarte bună.  ”Mă vezi aşa dărâmată, cum sunt acum, dar pe dinăuntru mă simt puternică. Pe afara nu pot să…dacă nu poţi să te mişti cum trebuie, nu ai energie, nu ai putere, nu ai cum”, declara Draga Olteanu.

Din păcate, starea de sănătate a doamnei teatrului românesc se şubrezise în urma morţii soţului ei din 2014, medicul Ion Matei. Cei doi fuseseră căsătoriţi timp de 45 de ani. Actriţa spunea că aşteaptă să îşi reîntâlnească marea iubire. ‘Mai vorbesc la telefon cu prietenii. Mai scriu pe ici, pe colo. Adică stau de vorbă cu mine însămi. În toate felurile, adică tot ce îmi trece prin minte, discut cu mine şi cu soţul meu. Mă uit la el în poză şi vorbim. El pentru mine nu a murit. El a rămas în sufletul meu. Chiar aşa ne propuneam la un moment dat să murim împreună”, declara artista.

Draga Olteanu locuia de 12 ani la Piatra-Neamț

”A fost visul vieții mele să mă mut la Piatra-Neamț. Locurile astea m-au atras extraordinar de tare”, afirma aceasta. Actriţa spunea că nu are timp să se plictisească, iar lucrurile simple o fac fericită. ”Sunt atât de multe cărţi încă necitite. Fac parte din generaţia căreia îi place să citească. Şi atunci nu mă plictisesc deloc. Am atâtea faţă de care îmi era şi ruşine, că trecuseră anii şi eu nu le citisem”, declara artista.

Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani, la Spitalul Sfântul Spiridon, din Iași.

Cum a murit Draga Olteanu Matei

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri dimineață la vârsta de 87 de ani. Organismul actriței Draga Olteanu Matei s-a zbătut între viață și moarte timp de patru zile, perioadă în care aceasta a fost internată pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași. Aceasta se afla internată la clinica de Gastroentorologie și Hepatologie a spitalului, arată stirileprotv.ro.

Starea de sănătate a actriței s-a degradat rapid, având mai multe afecțiuni medicale cu care se confrunta (cardiovasculare și endocrine). Șefa UPU SMURD Iași Diana Cimpoeșu spunea în urmă cu o zi că Draga Olteanu Matei este o pacientă ”extrem de fragilă”, mai ales că avea mai multe afecțiuni medicale și se afla la o vârstă înaintată.

Draga Olteanu Matei era sedată

Actrița Draga Olteanu Matei era sedată de către medici. Organismul actriței s-a luptat timp de patru zile pentru a se vindeca, însă noaptea trecută, organele i-au cedat. Purtătorul de cuvând Diana Cimpoeșu transmitea faptul că actrița recunoștea persoanele din jurul ei, dar refuza să vorbească.

“Are nevoie în continuare de sedare, iar momentele în care este nesedată sunt puține. Are doi medici curanți la acest moment, unul gastroenterolog și unul ATI-st”, a precizat doctorul Diana Cimpoeșu pentru Libertatea.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 18 Nov. 2020, 10:10 Vedete
Pe aceeași temă