Dr. Virgil Musta, despre pacienții infectați cu noul coronavirus! Cine are voie să stea acasă și cine nu

Publicat: 24 Oct. 2020, 17:28 Arhiva

Medicul Virgil Musta susține faptul că persoanele care au simptome foarte ușoare ale coronavirusului vor fi monitorizați și tratați de medicii de familie.

Virgil Musta a vorbit la Digi24 despre simptomele ușoare pe care le au unele persoane infectate cu noul coronavirus, dar și despre formele grave. Astfel, persoanele care au simptome precum durere în gât, tuse, scaune diareice, lipsa gustului și a mirosului, acestea au voie să rămână acasă.

”Pacienţii care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme uşoare când pacienţii pot rămâne acasă. Dacă au semne de infecţie de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcţie şi de locurile în spital”, a spus medicul Virgil Musta.

Virgil Musta, despre momentul în care pacientul ar trebui să sune la 112

Doctorul Virgil Musta susține că în condițiile în care starea de sănătate se agravează, atunci persoana infectată cu noul coronavirus trebuie să sune la 112 pentru a cere ajutor.

„La acest virus, în 5 – 7 zile starea se înrăutăţeşte, simptomele devin mai grave, atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze. Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare şi să primească recomandări. Evaluarea se face într-o singură zi, când se fac investigaţii biologice conform unui protocol, investigaţii imagistice. Pacientul poate fi trimis acasă sau, dacă se consideră că este cazul, să fie internat într-un spital nivel 1 sau spital suport. Acum, noi nu avem niciun loc, tot ce se prezintă pentru evaluare direcţionăm spre spitalele suport”, a mai spus medicul, arată Adevărul.

În România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 4761 de noi cazuri de infectare și 73 de decese. De asemenea, la Terapie Intensivă se află internați 787 de pacienți.

Publicat: 24 Oct. 2020, 17:28 Arhiva
Pe aceeași temă