Oana Trifu, expert în schimbarea stilului de viață, îți spune care este decalogul unui stil de viață sănătos. Ce să faci ca să te ferești de boli grave?

Publicat: 19 iun. 2020, 13:40 Autor: ileana.ghinea General
Oana Trifu, expert în schimbarea stilului de viață, îți spune care este decalogul unui stil de viață sănătos. Ce să faci ca să te ferești de boli grave?

“A mânca este o necesitate, a mânca inteligent este o artă.”, spunea François de la Rochefoucauld. De aceeași părere este și specialistul nostru, Oana Trifu, expert în schimbarea stilului de viață.

„Cred cu tărie că relația minte-corp-alimentație trebuie să ia naștere din acceptare și iubire. Cred în diversitate și sunt convinsă că frumusețea poate veni în recipiente mai mici sau mai mari iar mâncarea este mult mai mult decât un simplu combustibil menit să ne ispitească până la epuizare. Alimentul este binecuvântare, dragoste și bucurie. Despre aceste lucruri vorbesc și în cadrul programului Heal, program pe care îl țin tocmai pentru că vreau să-mi ajut pacienții să-și „vindece” relația cu mâncare”, declară Specialist Oana Trifu

De asemenea, în exclusivitate pentru ciao.ro, specialistul a elaborat un ghid care conține 10 reguli de bază pentru a te asigura că ai un stil de viață sănătos.

Decalogul stilului de viața sănătos

1. Fă pace cu corpul tău, cu greutatea ta și cu greșelile pe care le-ai făcut în trecut. Nu poți începe călătoria ta spre sănătate dintr-o poziție de răzbunare sau auto-pedeapsă.
2. Mănâncă zilnic legume! Jumătate de farfurie din orice mănânci trebuie să fie plină cu legume.
3. Redu cantitatea de alimente procesate pe bază de zahăr și făina albă.
4. Bea apă! 35-40 ml/kg corp, adică aproximativ 2,5 l pe zi.
5. Practică 150 min exercițiu fizic moderat pe săptămână.
6. Dormi minim 7-8 h pe noapte.
7. Atunci când ai o perioadă liniștită, pune la punct un plan prin care să gestionezi stresul. Mai devreme sau mai târziu, acesta va veni, e bine să fii pregătit!
8. Construiește-ți o rețea de suport emoțional – un grup format din prieteni și familie, persoane care se susțin reciproc în perioadele dificile.
9. Identifică-ți rațiunea de a trăi, motivul care te face să te ridici din pat chiar și în cele mai grele zile.
10. Practica iertarea – cu tine și cu cei din jurul tău.

Este bine sau nu să folosim șervețele demachiante pentru față? Ce spun specialiștii

Publicat: 19 iun. 2020, 13:40 Autor: ileana.ghinea General
Pe aceeași temă