Două ingrediente banale care te ajută să albești prosoapele de bucătărie. Sunt la îndemâna oricărei gospodine!

Publicat: 06 dec. 2023, 10:00 Autor: Alina Nistor Life
Două ingrediente banale care te ajută să albești prosoapele de bucătărie. Sunt la îndemâna oricărei gospodine!

Folosite cât mai des, prosoapele de bucătărie ajung să se păteze și își schimbă culoarea. Există, însă, un truc ieftin vă scapă de problemă. Soluția poate fi preparată în casă, iar prosoapele de bucătărie vor fi albe ca spuma laptelui.

O primă variantă la care poți să apelezi este oțetul alb. Pe lângă faptul că dezinfectează suprafețele, acesta îndepărtează și petele. Totodată, oțetul alb va înmuia țesăturile, așa că prosoapele sau cârpele vor fi întotdeauna pufoase.

De asemenea, oțetul îndepărtează și mirosurile de mâncare care se imprimă în materiale. Dacă adăugați amoniac în oțet veți obține o soluțue ideală pentru albirea prosoapelor de bucatarie. Ai nevoie de o lingură cu amoniac, pe care o amesteci cu 125 ml de oțet alb. Toate ingredientele se pun în mașina de spălat, după care selectezi un ciclu normal de spălare. Petele vor dispărea ca prin minune!

Și bicarbonatul de sodiu face minuni

Și bicarbonatul de sodiu este eficient atunci cand vine vorba de îndepărtarea petelor de pe prosoapele de bucătărie. Ai nevoie de 120 g de bicarbonat și apă fierbinte, după care va trebui să lași prosoapele la înmuiat.

În cazul in care ai mai multe prosoape, va trebui să mai adaugi încă 120 g de bicarbonat de sodiu, pentru a te asigura ca soluția este eficientă. De asemenea, în cazul în care petele sunt dificile, este bine să adaugi bicarbinat de sodiu direct pe pată și apoi să pui zeamă de lămâie. Freacă zona pană când pata a dispărut. Dupa ce au stat în solutie timp de o oră, prosoapele se pun apoi în mașina de spălat.

Ingredientul banal care elimină mirosul de umezeală din prosoapele de baie

S-ar putea să ți se pară că ar fi mai ușor să arunci prosoapele și să cumperi altele noi, dar eliminarea mirosului de umezeală din acestea în mod corect este de fapt foarte simplă. Se poate face cu un ingredient banal pe care probabil că îl ai și tu la îndemână.

Este vorba despre busuioc. Această plantă aromatică poate face cu adevărat diferența în spălarea prosoapelor pe care le folosim zi de zi. Ai nevoie de un lighean pe care să îl umpli cu apă fierbinte. Adaugă apoi o linguriță de oțet și 2 sau 3 frunze de busuioc, care vor da prosoapelor un parfum proaspăt.

Lasă ingredientele sa se amestece între ele și după câteva minute înmoaie prosoapele în apă. Ar trebui să stea în apa cu busuioc circa jumătate de oră, după care continuă să le speli normal. Vei vedea că prosoapele tale de baie vor avea acum un alt miros, mai plăcut.

SURSA FOTO: Social Media

 

Publicat: 06 dec. 2023, 10:00 Autor: Alina Nistor Life
Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,…...
Pe aceeași temă