Doliu. Regizorul Mircea Mureșan, care a lucrat la ”Toate pânzele sus”, a murit

Publicat: 24 Apr. 2020, 13:26 Vedete

Regizorul Mircea Mureșan a murit. Este doliu în lumea cinematografică din România. Regizorul Mircea Mureșan, cel care a lucrat la ”Toate pânzele sus”, s-a stins din viață. Bărbatul avea 91 de ani, informează Adevărul.ro.

Bărbatul a lucrat mult timp la pelicula ”Toate pânzele sus”, care a fost cu adevărat o capodoperă pentru români. În adolescență, mulți s-au bucurat, de la cei mici, la cei mai mari, de acest serial. De asemenea, Mircea Mureșan a mai avut o creație care a fost ecranizată, una reprezentativă a romanului ”Răscoala” a lui Liviu Rebreanu.

Bărbatul, care s-a născut la data de 11 noiembrie 1928, a fost unul dintre cei mai buni regizori care a luat premiul ”Premiere Oeuvre”, la Cannes, în 1966. Sibianul visa încă de mic să facă filme, după ce a vizionat la 11 ani ”Gunga Din”, cu Cary Grant și Joan Fontaine. De asemenea, el a regizat și serialul ”Lumini și umbre”. Un documentar de referinţă pentru cariera sa este lungmetrajul „Lunga noapte de şase ani”, având ca subiect cel de-al Doilea Război Mondial, interzis de cenzura comunistă.

Publicat: 24 Apr. 2020, 13:26 Vedete
Pe aceeași temă