Doliu în Pro TV! A murit balerinul Ovidiu Danci, care a participat la ”Dansez pentru tine”. Avea doar 39 de ani!

Publicat: 15 Jun. 2020, 13:55 Vedete
Doliu în Pro TV! A murit balerinul Ovidiu Danci, care a participat la ”Dansez pentru tine”. Avea doar 39 de ani!

Doliu în lumea baletului! Balerinul Ovidiu Danci, care în 2011 a participat la „Dansez pentru tine”, a murit duminică, la numai 39 de ani. Dansatorul fusese diagnosticat recent cu două afecțiuni grave, printre care și o formă agresivă de leucemie, potrivit Bistrițeanul.

Ovidiu Danci, care în 2011 a participat la show-ul de televiziune „Dansez pentru tine”, a murit duminică, la numai 39 de ani. Dansatorul fusese diagnosticat recent cu două afecțiuni grave, printre care și o formă agresivă de leucemie, potrivit Bistrițeanul.

Ovidiu Danci a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița joia trecută, fiind la terapie intensivă de vineri. Starea sa de sănătate s-a agravat, însă în ultimele zile.

„Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre de balet, a plecat să danseze cu îngerii. Prin noi, Școala de Balet Ovidiu Danci va rămâne însă mulți ani de acum înainte alături de noi. Avem datoria să-i ducem visul mai departe și așa vom face. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, transmite școala de dans pe care a fondat-o la Bistrița.

 

Dragii noștri, cu sufletele devastate de durere, vă anunțăm că maestrul de balet Ovidiu Danci, sufletul școlii noastre…

Publicată de Scoala de balet Ovidiu Danci pe Duminică, 14 iunie 2020

Cine a fost Ovidiu Danci

Ovidiu Danci avea 9 ani când a fost admis la şcoala de coregrafie din Cluj, cu 10 pe linie. La 14 ani a ieşit pe locul 1 la Olimpiada Naţională de coregrafie, a dansat pe scenele operelor din Bucureşti, Constantă şi Iaşi.

Apoi a primit o bursă la Academia de Balet din Munchen. A fost admis printre primii şi viaţa i s-a schimbat complet. Familia a făcut eforturi financiare imense în toţi aceşti ani de studiu, când a fost primit şi la una dintre cele mai renumite companii de balet din lume: “Trocadero”, relatează stirileprotv.ro.

Dar, pentru ca la vremea aceea România nu făcea parte din Uniunea Europeană, Ovidiu nu a primit viză de care avea nevoie să călătorească prin toată lumea. Aşa că s-a întors în România. A stat o perioadă în Bucureşti, unde a jucat în serialul “Om bogat, om sărac” şi a fost asistent coregraf în serialul “Un pas înainte”, însă dorul de casa l-a readus pe meleagruile Bistriţei.

Ovidiu Danci a participat la ce-a dea 12-a ediție a emisiunii „Dansez pentru tine”, unde a dansat cu artista Aylin Cadîr, cu visul de a-și deschide deschide propria sală de balet, pe care avea să și-l și îndeplinească la finalul anului 2017.

 

Publicat: 15 Jun. 2020, 13:55 Vedete
Pe aceeași temă