Doliu în lumea vedetelor! A murit autorul romanului Forrest Gump

Publicat: 18 Sep. 2020, 09:43 Arhiva
Doliu în lumea vedetelor! A murit autorul romanului Forrest Gump

Winston Groom, autorul romanului ”Forrest Gump”, care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom Hanks în rolul principal, a murit la vârsta de 77 de ani, relatează agenţia DPA.

Romancierul american Winston Groom a decedat miercuri, în oraşul său natal Fairhope din statul Alabama, potrivit media americane care îl citează pe primarul localităţii, Karin Wilson.

”Nu am niciun detaliu pentru moment, dar a murit (miercuri) noaptea”, a declarat Karin Wilson pentru CNN. ”Suntem extrem de trişti la aflarea acestei veşti. El este, cu siguranţă, o prezenţă emblematică în acest loc”, a adăugat ea.

Potrivit site-ului local de ştiri AL.com, aspecte din viaţa lui Groom, cum ar fi faptul că a servit în Vietnam, se regăsesc în povestea personajului principal din romanul ”Forrest Gump”, publicat în 1986, transpus în film în 1994, cu Tom Hanks în rolul principal.

Forrest Gump, un real succes

Forrest Gump este un film american, din 1994, despre viața din anii 1950, până în anii 1980 din această țară. Filmul a fost regizat de Robert Zemeckis și distins cu 6 premii Oscar. Filmul a avut un enorm succes comercial, având încasări de 677 de milioane de dolari americani. Filmul a primit 13 nominalizări la Premile Oscar, din care a câștigat șase, printre care: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) și Cel mai bun actor (Tom Hanks), Efecte vizuale.

Filmul diferă în mod substanțial de romanul lui Winston Groom[6], pe care s-au bazat realizatorii săi. Filmările au avut loc în 1993, în Georgia (îndeosebi Savannah), Carolina de Nord și Carolina de Sud.

Publicat: 18 Sep. 2020, 09:43 Arhiva
Pe aceeași temă