Doliu în lumea sportului! Un celebru fotbalist a încetat din viață!

Publicat: 19 Jan. 2020, 13:42 General
Doliu în lumea sportului! Un celebru fotbalist a încetat din viață!

Pietro Anastasi, jucătorul care a ieşit campion european cu Italia în 1968 şi a luat trei titluri cu Juventus în Serie A a murit în urma unei lupte grele cu o scleroză laterală amiotrofică (ALS). Această maladie este cea care l-a ucis și pe celebrul Stephan Hawking.

Pietro Anastasi, campion european cu Italia în 1968, s-a stins la 71 de ani. Anastasi a cucerit 3 scudetto cu Juventus și a rămas în inimile suporterilor bianconeri ca fiind un mijlocaș veritabil.Anastasi a jucat la clubul din Torino în perioada 1968-1976, după ce a fost cumpărat de la Varese.

Marcel Sabou, fostul jucător de la Poli Timişoara şi de la Dinamo, stabilit în Spania, acolo unde a fugit înainte de Revoluţie, suferă şi el de această maladie, scrie digi24.ro.

O altă tragedie în lumea fotbalului s-a petrecut tot în Italia. Între 2008 şi 2013, Stefano Borgonovo impresiona prin lupta pe care a dus-o împotriva acestei maladii devastatoare. Murea după ce Roberto Baggio conducea în aplauzele publicului pe stadionul din Florenţa căruciorul în care se afla fostul atacant al Fiorentinei.

Pietro Anastasi a murit la 71 de ani. Suferea de mult timp de ALS. Stephan Hawking a murit la 76 de ani după ce s-a luptat jumătate de secol cu această maladie la care speranţa medie de viaţă este undeva între trei şi cinci ani.

Publicat: 19 Jan. 2020, 13:42 General
Pe aceeași temă