Doliu în lumea sportului! A murit Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai buni antrenori români de atletism

Publicat: 20 Dec. 2020, 15:22 Arhiva
Doliu în lumea sportului! A murit Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai buni antrenori români de atletism

Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai apreciați antrenori de altletism, a murit, la vârsta de 67 de ani, în urma unui infarct, anunță Federația Română de Atletism (FRA).

Vestea a căzut ca un trăznet pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Ioan Zanfirache a fost unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din atletismul românesc și mondial.

„În anul 1988 a părăsit România (unde activase în cadrul clubului Dinamo București), stabilindu-se în Australia, împreună cu soția, dar și atleta sa, Daniela Costian (și astăzi recordmana României la aruncarea discului). Pentru țara de la antipozi, Daniela Costian a câștigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona și una de argint la Campionatele Mondiale în aer liber din 1993.

Revenit în țară și stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregătirea aruncătorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de șase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion național și multiplu medaliat internațional în proba de aruncarea greutății”, scrie pe site-ul FRA.

Andrei Gag are în palmares, cu Ioan Zanfirache alături, două podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, în 2015, și un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai târiu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an în care a ratat prezența în finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate că a avut a avut același rezultat cu cel al ultimului admis.

 

Sursa foto: Facebook

Publicat: 20 Dec. 2020, 15:22 Arhiva
Pe aceeași temă