Doliu în lumea presei A murit o cunoscută realizatoare de emisiuni de radio şi televiziune

Publicat: 18 Jan. 2021, 12:30 Arhiva
Doliu în lumea presei A murit o cunoscută realizatoare de emisiuni de radio şi televiziune

Ruxandra Garofeanu, cunoscut realizator de emisiuni de radio si televiziune si presedinta fundatiei Artsociety, a murit la varsta de 76 de ani. 

”Dumnezeu s-o odihnească pe Ruxandra Garofeanu! S-a prăpădit azi noapte, după o suferinţă foarte grea, de multe luni de zile. Şi mai devreme, Ruxandra alesese să ignore boala. Cochetă, cum a fost, întotdeauna, pur şi simplu, nu dorea să lase gândurile negre să îi acapareze existenţa. Veşnic curioasă, era o encicopedie a artei contemporane româneşti şi o autoritate recunoscută pentru piaţa de artă. Ne va lipsi”, a transmis într-un mesaj pe Facebook, directorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Niţulescu.

Cine a fost Ruxandra Garofeanu

Ruxandra Garofeanu (n. 9 martie 1944, București, România-17 ianuarie 2021, București, România) a fost un critic de artă, realizatoare de emisiuni de televiziune la TVR pe aceeași temă, fost consilier cultural al primarului Neculai Onțanu din sectorul 2 al Bucureștiului, curator de expoziții și director al galeriei de artă Artmark. În 2011 a primit premiul „Margareta Sterian” pentru creație muzeografică și plastică, pentru numeroasele expoziții realizate în Sectorul 2.

A fost studenta profesorului și esteticianului Eugen Schileru. A lucrat, începând cu anul 1966, ca redactor cultural la radio, începându-și activitatea în televiziune din 1972.

În 2000 realizează emisiunea Totul la vedere. În 2016 a fost numită membră a Consiliului de Administrație al SRTV.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 18 Jan. 2021, 12:30 Arhiva
Pe aceeași temă