Doliu în lumea muzicii! Iurie Sadovnic a murit. Artistul s-a împușcat în cap

Publicat: 08 iun. 2021, 10:24 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Tragedie în lumea muzicală din Republica Moldova. Iurie Sadovnic, cel care era foarte cunoscut în lumea muzicii folk de peste Prut, s-a sinucis, împușcându-se în cap. Oamenii sunt șocați de gestul făcut de artist.

Iurie Sadovnic, artistul în vârstă de 69 de ani, a făcut un gest șocant! Bărbatul, care era extrem de cunoscut în lumea muzicii folk din Republica Moldova, s-a sinucis în locuința sa. Cântărețul s-a împușcat în cap, lăsând în urma sa multe întrebări fără răspuns și privirile îngrozite și șocate ale oamenilor care l-au îndrăgit pe acesta.

Artistul s-a sinucis în cursul zilei de luni, 7 iunie 2021. Bărbatul rămăsese singur acasă în momentul în care s-a împușcat în cap. Soția lui l-a găsit fără suflare și a sunat imediat autoritățile. Arma cu care s-a împușcat în cap era deținută ilegal de artist. De asemenea, medicul legist care a examinat trupul neînsuflețit al bărbatului nu a găsit nicio urmă de violență. Incidentul a avut loc în jurul prânzului, potrivit Stirileprotv.ro.

Cântărețul, înainte de a se sinucide, a lăsat în urmă un bilet de adio prin care a explicat motivul pentru care a luat această decizie. Potrivit Playtech, artistul Iurie Sadovnic s-a confruntat cu probleme de sănătate. Biletul a fost lăsat pentru familie în care explicat că nu mai dorește să fie o ”povară„ pentru cei din jurul lui.

„Am prea multe boli, nu vreau să fiu nimănui povară”, a scris cântărețul în bilet, după care s-a semnat.

„În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că bărbatul în vârstă de 69 de ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului această fiind fatală. Femeia a comunicat că acesta a rămas de unul singur acasă, iar când ea s-a întors acasă l-a găsit decedat. La examinarea de către medicul legist urme de moarte violentă nu au fost depistate decât cele cu care s a ales în urmă împușcăturii. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, arată autoritățile.

Artistul Iurie Sadovnic, un împătimit al folk-ului. A fost și medaliat!

Cântărețul Iurie Sadovnic a fost un împătimit al genului folk. De-a lungul anilor, bărbatul a primit mai multe distincții, printre care și titlul de Artist emerit al RSSM (1984), Medalia „Meritul Civic” (1993), medalia „Mihai Eminescu” (2000), titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015).

De-a lungul anilor, Iurie Sadovnic a activat ca artist în mai multe formații: „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău. Apoi, formația ”Legenda„ a fost formată în 1983. În 1999, el a lansat un volum de poezie pe care l-a intitulat ”Am să plec în Codru verde„.

Melodii care au bucurat suftele oamenilor ani întregi

Iurie Sadovnic, interpretând pe scenă live ”Balada bărbaților”

Iurie Sadovnic, interpretând ”Pădure, verde pădure”

Iurie Sadovnic, interpretând live melodia ”Duminica„

 

sursă foto: captură video youtube

Publicat: 08 iun. 2021, 10:24 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă