Doliu în lumea muzicii! Celebrul cântăreț Johnny Nash a murit

Publicat: 07 Oct. 2020, 15:06 Arhiva
Doliu în lumea muzicii! Celebrul cântăreț Johnny Nash a murit

Celebrul cântăreţ Johnny Nash a murit la vârsta de 80 de ani. Cântăreţul american reggae şi pop, cunoscut pentru piesa „I Can See Clearly Now”, lansată la începutul anilor 1970, s-a stins din cauza unor probleme de sănătate. Potrivit apropiaţilor starea acestuia se agravase în ultimii ani. Nash, a cărui stare de sănătate se degradase în ultima vreme, a murit marți, acasă, din cauze naturale, a declarat fiul său pentru presa americană, citată de BBC.

Johnny Nash a fost o adevărată inspiraţie în lumea muzicii, iar single-ul sau „I Can See Clearly Now” este şi astăzi fredonat pe toate scenele lumii.

Cine a fost Johnny Nash

Johnny Nash a început să cânte în copilărie şi primul cântec lansat cu o casă de discuri a fost „A Teenager Sings the Blues” (1957). S-a născut în Houston şi a fost unul dintre primii cântăreţi din afara Jamaicăi care a înregistrat reggae în Kingston. Single-ul „I Can See Clearly Now” a fost vândut în peste 1 milion de copii şi a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100 în 1972, poziţie pe care şi-a păstrat-o timp de patru săptămâni. Piesa a fost cântată şi de Jimmy Cliff în anii 1990. Artistul a mai avut un cântec clasat pe primul loc în topul britanic, „Tears on My Pillow”, în 1975.

Johnny Nash a murit, iar în utimii ani începuse să transfere casetele analog cu piesele lui din anii 1970 şi 1980 în format digital. Potrivit site-ului său oficial, Nash l-a sprijinit decisiv în carieră pe legendarul Bob Marley.

Publicat: 07 Oct. 2020, 15:06 Arhiva
Pe aceeași temă