Doliu în lumea artistică din România! A murit balerina Mariana Popa

Publicat: 05 Jan. 2021, 11:04 Arhiva
Doliu în lumea artistică din România! A murit balerina Mariana Popa

Este doliu în lumea artistică din România. S-a stins din viață Mariana Popa, una dintre cele mai longevive balerine din România. Anunțul a fost făcut de către foștii săi colegi de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești.

”Cu profund regret, colectivul Teatrului Alexandru Davila anunță trecerea în neființă a doamnei Mariana Popa, născută la 10 octombrie 1949.

Timp de peste 40 de ani a făcut parte din colectivul teatrului, activând atât în corpul baletului în spectacole precum: “Stelele Piteștiului”, “Cântăm bucuria vieții”, “Do-Re-Mi și va mai fi”, “Zâmbete pe portativ”, dar și ca actriță în: “Lambada tinereții”, “Umor sponsorizat”, “Toată lumea mulțumită”, “Bunica nu se mai mărită”, și multe altele.

A lucrat alături de regizori precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante și de coregraful Dorin Oancea”, a anunțat pe Facebook teatrul Alexandru Davila.

Cine a fost Mariana Popa

Născută pe 10 octombrie 1949, Mariana Popa a făcut parte din colectivul teatrului Alexandru Davila din Piteşti timp de peste 40 de ani.

A activat atât în corpul baletului în spectacole precum: „Stelele Piteştiului”, „Cântăm bucuria vieţii”, „Do-Re-Mi şi va mai fi”, „Zâmbete pe portativ”, dar şi ca actriţă în: „Lambada tinereţii”, „Umor sponsorizat”, „Toată lumea mulţumită”, „Bunica nu se mai mărită”.

Artista a lucrat alături de regizori cunoscuţi precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante şi de coregraful Dorin Oancea.

A făcut parte din echipa care a înfiinţat pe 1 noiembrie 1958 secţia de estradă a Teatrului Alexandru Davila din Piteşti.

Sursa foto: Facebook Teatrul Alexandru Davila

 

Publicat: 05 Jan. 2021, 11:04 Arhiva
Pe aceeași temă