Doliu în literatură! Scriitorul Eric Jerome Dickey a murit

Publicat: 06 Jan. 2021, 10:16 Arhiva
Doliu în literatură! Scriitorul Eric Jerome Dickey a murit

Scriitorul Eric Jerome Dickey a murit la vârsta de 59 de ani, din cauza unor complicații la bolile de care suferea, a anunțat editura Penguin Random House. Scriitorul a publicat peste 25 de romane în care a descris viața afro-americanilor.

Un reprezentant al editurii a confirmat pentru Variety că Dickey a murit pe 3 ianuarie, la Los Angeles, relatează news.ro. De-a lungul carierei, el a scris 29 de romane care au explorat viaţa afro-americanilor din diverse unghiuri. Între cele mai cunoscute titluri ale lui se numără „Milk in My Coffee”, „Cheaters”, „Chasing Destiny”, „Liar’s Game” şi „Sister, Sister”.

Cine a fost Eric Jerome Dickey

Născut şi crescut în Memphis, Eric Jerome Dickey a urmat cursurile Memphis State University, cu o diplomă în CST (Computer System Technology). În 1983, s-a mutat la Los Angeles pentru a lucra în industria aerospaţială ca dezvoltator de software la Rockwell International, înainte de a urma o carieră în actorie şi stand-up comedy.

Ulterior, la începutul anilor 1990, a început să scrie povestiri. Primul său roman, „Sister, Sister” a apărut în 1996 şi a fost inclus în lista celor mai bine vândute cărţi întocmită de New York Times.

În 1998, scriitorul a dezvoltat scenariul „Cappuccino”, care a fost jucat în spaţii din zona Los Angeles. Un scurtmetraj bazat pe acesta a fost regizat de Craig Ross Jr. Un alt film pentru care a semnat scenariul a fost comedia „Friends & Lovers” (2005), cu Monica Calhoun şi Mel Jackson în distribuţie.

Sursa foto: Facebook Positive Black

Publicat: 06 Jan. 2021, 10:16 Arhiva
Pe aceeași temă