Doliu în Gorj! A murit Gheorghe Adam, legenda ciclismului

Publicat: 12 Feb. 2020, 10:05 News

Doliu în România! A murit Gheorghe Adam, legenda ciclismului din Gorj! Bărbatul s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

Biciclistul din Târgu-Jiu s-a stins din viață ieri, 11 februarie, la 83 de ani. Gheorghe Adam a parcurs cu bicicleta 2.000.000 de kilometri ”pe uscat, apă, gheață și zăpadă”, scrie Pandurul.ro.

Gheorghe Adam era cunoscut și sub sintagma ”omul ștafetă” în Ardeal, deoarece a fost prezent cu bicicleta la aproape toate manifestările istorice din România, mai ales la cele de 1 decembrie. El se autointitula inventatorul ”Bicicletei amfibie” și al ”Bicicletei cu patine„. Bicicleta lui avea două steaguri: România și Uniunea Europeană.

“Am practicat ciclismul de la vârsta de cinci ani. Prima bicicletă am luat-o de pe front. În perioada războiului, se adunau bicicletele de la oamenii din sat şi se împărţeau la soldaţi. Copil fiind am luat o bicicletă abandonată pe câmp şi am dus-o acasă. Deşi era defectă, am proptit-o într-un gard şi am început să pedalez. Aşa am învăţat să merg cu bicicleta”, povestea Gheorghe Adam acum câțiva ani.

Publicat: 12 Feb. 2020, 10:05 News
Pe aceeași temă