Doliu. A murit profesorul Anghel Panait. A fost viceprimar al municipiului Constanţa

Publicat: 26 aug. 2020, 11:47 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Este doliu în Constanța! Profesorul Anghel Panait s-a stins din viață în această dimineață la vârsta de 57 de ani.

Profesorul, care a fost viceprimar al municipiului Constanța între anii 1999 – 2000, a suferit un infarct. Medicii nu au mai putut să îl salveze. Anghel Panait era profesor la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius din Constanța. De asemenea, Anghel Paiant a fost director General Adjunct la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 2 Sud-Est Constanța din anul 2012, arată ziuaconstanta.ro. Bărbatul era cadru didactic în cadrul universității de peste 30 de ani. Înainte de moarte, acesta înmânase un premiu de excelență.

”Mă pot mândri cu acest premiu de EXCELENȚĂ pentru susținerea mediului rural românesc. Premiu înmânat de profesorul universitar Anghel Panait? #AgigeaNoastra”, era mesajul care apare postat la începutul lunii iulie.

https://www.facebook.com/clubsportivagigea/posts/1855874067888189

O altă valoare a țării, pierdută! Academicianul Emilian Popescu a murit la 92 de ani

Academicianul Emilian Popescu s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani. Bărbatul, originar din comuna Orlești, Vâlcea, a activat la Academia Română.

Anunțul că academicianul Emilian Popescu a murit a fost făcut de Agenția Basilica a Patriarhiei Române. De asemenea, reprezentanții au notat și date despre biografia academicianului Emilian Popescu. El a fost declarat membru de onoare al Academiei Române, iar Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a acordat Acad. Emilian Popescu Crucea Patriarhală „pentru eforturile depuse în lucrarea de traducere și promovare a lucrărilor Sfinților Părinți ai Bisericii lui Hristos”.

”A urmat Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea (1940-1947), Facultatea de Filologie din București, secția, limbi clasice (1948-1952) și Institutul Teologic Universitar din București. În 1955 a susţinut teza de licență despre Sfântul Grigorie Palama, alcătuită sub îndrumarea Părintelui Dumitru Stăniloae.

A fost Preparator şi asistent la Institutul de Istorie din Bucureşti (1952-1956), cercetător, apoi cercetător principal la Institutul de Arheologie al Academiei (1956-1978), profesor titular la catedra de Bizantinologie de la Institutului Teologic Universitar din Bucureşti (de la 1 februarie 1978)”, se arată într-o parte din biografia bărbatului.

Publicat: 26 aug. 2020, 11:47 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă
×