Doliu. A murit președintele Tanzaniei, John Magufuli

18 03. 2021, 09:15

A murit președintele Tanzaniei, John Magufuli. Este doliu în Tanzania, după ce Președintele John Magufuli s-a stins din viață în cursul zilei de miercuri, din cauza unor probleme cardiace. Oficialul avea vârsta de 61 de ani.

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a murit la vârsta de 61 de ani din cauza unor probleme cardiace. Opoziția a spus că bărbatul ar fi fost infectat cu noul coronavirus. Ultima oară, el a apărut în public în data de 27 februarie, iar de atunci au apărut zvonuri în legătură cu starea sa de sănătate. Bărbatul era internat la spitalul de stat Emilio Mzena din Dar es Salaam. Președintele se afla sub tratament. Președintele suferea de probleme cardiace de zece ani. Pe de altă parte, liderul opoziției, Tundu Lissu, aflat în exil în Belgia, a spus că ar fi suferit de o formă severă de coronavirus, arată stirileprotv.ro.

“Cu mare regret vă anunţ că astăzi, 17 martie 2021, la ora 18:00, l-am pierdut curajosul nostru lider, preşedintele Tanzaniei, John Pombe Magufuli”, a spus Samia Suluhu Hassan.

Situația în Tanzania este una delicată, deoarece OMS nu a publicat nicio statistică privind cazurile din luna mai, când a înregistrat 509 de infecţii. Nu există un program de testare cunoscut, iar oficialilor din Sănătate li s-a interzis să vorbească despre virus, arată Digi24.

Boala care se poate declanșa în corpurile oamenilor, după ce se infectează cu noul coronavirus

Din ce în ce mai multe persoane au probleme mari de sănătate, după ce se infectează cu noul coronavirus. Mai mulți oameni au descoperit că ficatul este afectat destul de tare de virus, acesta fiind și cauza apariției hepatocitolizei. Pe lângă ficat, și alte organe sunt inflamate. Totuși, nu a fost depistată o cauză anume a apariției infamației. Potrivit sursei citate, afecțiunea respectivă, dacă este provocată de tromboze, se folosesc anticoagulante. Dacă de vină este medicația, atunci medicamentele sunt eliminate.

„Au fost notate mai multe motive. Poate să fie o injurie hepatică directă, poate să fie pe cauză de inflamaţie. Poate să fie pe microtrombozele care apar în covid, poate să fie şi pe medicamentaţia folosită. Au fost raportaţi în cadrul pacienţilor COVID, pacienţi care aveau de dinainte afectări hepatice şi aveau hepatocitoliză”, a declarat gastroenterologul Teodora Spătaru, arată Mediafax.ro.

Sursă foto: pixabay