Doliu. A murit chitaristul Eddie Van Halen. Artistul suferea de o boală gravă

Publicat: 07 Oct. 2020, 08:25 Arhiva

Este doliu în lumea artistică, după ce chitaristul Eddie Van Halen s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Artistul suferea de o boală foarte gravă, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Chitaristul Eddie Van Halen s-a stins din viață din cauza unei boli foarte grave, și anume cancerul. Cel care a anunțat moartea fondatorului trupei care poartă același nume, după tată, a fost chiar fiul său, Wolfgang Van Halen.

„Nu pot să cred că trebuie să scriu asta dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga și dura luptă cu cancerul în această dimineață”, a scris Wolfgang Van Halen pe Twitter, arată g4media.ro.

Chitaristul Eddie Van Halen, un destin care a gustat prețul succesului

Nu foarte mulți îl știau la început pe chitaristul Eddie Van Halen, însă cu talentul său inimaginabil și dedicarea și înclinația pe care le avea către muzică, bărbatul a reușit să devină foarte cunoscut. El s-a născut în Amsterdam, în 1955, dar a crescut în Pasadena, California, iar trupa a format-o alături de fratele lui, Alex, basistul Michael Anthony și David Lee Roth în 1974.

Patru ani mai târziu, în anul 1978, trupa a avut un succes enorm pe scena rock cu albumul lor de debut. Acesta s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare. De asemenea, Van Halen a lansat și albume timp de cinci ani la rând: Van Halen II (1979), Women and Children First (1980), Fair Warning (1981), Diver Down (1982) și Jump (1984).

Publicat: 07 Oct. 2020, 08:25 Arhiva
Pe aceeași temă