Din nou cutremur în România! Ce spun seismologii despre valul de seisme din ultima perioadă!

Publicat: 28 Nov. 2020, 13:11 Arhiva
Din nou cutremur în România! Ce spun seismologii despre valul de seisme din ultima perioadă!

Un cutremur cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă dimineața în județul Caraș-Severin.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremur de 2,3 grade a avut loc ora 6.18. Acesta s-a produs în Banat, în județul Caraș-Severin, la adâncimea de 11 kilometri.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Belgrad (101 km), Zemun (107 km), Timișoara (119 km), Nis (158 km), Novi Sad (160 km), Arad (163 km).

Ce spune Gheorghe Mărmureanu

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a declarat pentru Vremea Nouă faptul că seismele din Vrancea sunt periculoase după ce trec de 7 grade pe scara Richter. Un cutremur mare ar putea veni în România abia peste 20 de ani, în 2040.

“Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deoarece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter.

În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Sursa foto: Arhiva Ciao

 

Publicat: 28 Nov. 2020, 13:11 Arhiva
Pe aceeași temă