Dieta Spark te ajută să ajungi la greutatea ideală! Ce trebuie să faci pentru a avea un trup sculptat

Publicat: 31 mart. 2021, 16:04 Autor: Elena Retete & Diete
Dieta Spark te ajută să ajungi la greutatea ideală! Ce trebuie să faci pentru a avea un trup sculptat

Dieta Spark este una dintre cele mai cunoscute, numeroase vedete apelând la ea pentru a scăpa de kilogramele în plus. Această dietă este concepută, încercată şi verificată de una dintre persoanele care a avut probleme cu silueta, Chris Downie (cunoscut şi sub numele de “omul Spark”).

După multe încercări nereuşite de a scăpa de kilogramele acumulate, acesta a reuşit să slăbească şi să îşi recâştige încrederea în propriile puteri. Totul urmând acest regim alimentar, care ulterior, datorită eficienţei sale, a primit recunoaştere internaţională.

Este una dintre dietele sănătoase, care dă rezultate după numai 28 de zile. În plus, îţi oferă premisele schimbării totale a stilului de viaţă. Mai mult decât atât, acest regim te ajută să elimini surplusul de greutate fără a te infometa şi a-ţi pune în pericol sănătatea.

Dieta Spark presupune consumul a 1500 de calorii pe zi, împărţite în 3 mese principale şi 2 gustări. În linii mari, dieta Spark încurajează consumul de grăsimi şi proteine în cantităţi moderate, recomandând, în schimb, o alimentaţie bogată în carbohidraţi sănătoşi. De asemenea, acest regim alimentar evidenţiază o serie de „superalimente”, care ar trebui consumate la fiecare masă pentru aportul lor preţios de substanţe nutritive. Acestea sunt: merele, migdalele, fructele de pădure, broccoli, usturoiul, ceapa, tonul şi carnea de curcan.

Pe lângă adoptarea unui regim alimentar echilibrat şi sănătos, dieta Spark susţine şi practicarea constantă a exerciţiilor fizice.
Programul de slăbire iniţiat de Chris Downie este împărţit în trei etape. Fiecare etapă îndreptându-se spre atingerea unui scop distinct, vizând alimentaţia, nivelul de activitate fizică şi motivaţia.

Etapele dietei Spark

Ai la dispoziţie 28 de zile, care vor fi împărţite în patru etape. Urmărirea fiecărei etape în parte are şi efect psihologic, deoarece te va ajuta să îţi planifici scopuri pe termen scurt, fără să te plictiseşti. După cele 28 de zile, s-ar putea să slăbeşti chiar şi 10 kilograme, dar acest lucru depinde foarte mult de organismul fiecaruia şi de respectarea cât mai strictă a instrucţiunilor.

1) Fast Break este etapa în care te obişnuieşti cu dieta Spark. În care înveţi să controlezi alimentatia, nivelul activitatii fizice depuse, dar şi să-ţi menţii motivaţia. Aceste trei aspecte vor fi urmărite pe tot parcursul dietei.

2) Healthy Diet Habits este etapa în care afli noi tehnici prin care vei atinge greutatea ideală. Această săptămână te învaţă cum să bei mai multă apă, să îţi controlezi porţiile şi să faci din mişcarea fizică o rutina plăcută.

3) Lifestyle Change face trecerea la noul stil de viaţă. Astfel că îl vei putea menţine pe termen cât mai lung. Aici descoperi cum să îţi păstrezi motivatia pentru o perioadă lungă de timp.

4) În ultima etapă, Spreak the Spark, deja înregistrezi succesul de care te bucuri şi devii propriul tău maestru. De asemenea, poţi începe să îi ajuţi şi pe cei din jur să slăbească şi să se menţină mai sănătoşi.

Avantajele Dietei Spark

Dieta Spark se bazează în general pe fibre, cele mai multe luate din legume si fructe. Un avantaj al acestei diete consta in faptul ca poate fi adaptată în functie de stilul de viaţă, iar dacă ai intoleranţă la lactoză sau gluten, tot o poţi tine, dacă afli cu ce poţi înocui alimentele recomandate.

Dar pentru vegetarieni şi vegani această dietă nu este recomandată, deoarece doar vegetalele ar asigura până la 35% din proteinele necesare. Pentru un aport mai mare de proteine, vegetarienii ar trebui să consume calorii în plus, aşadar nu va funcţiona procesul de slăbire.

Dieta Spark prezintă beneficii pentru sistemul cardiovascular. De asemenea tine sub control diabetul, dar încă nu există studii în acest sens.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 31 mart. 2021, 16:04 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă