Dieta oloproteica. Meniul pe zile
Despre dieta oloproteica
Se ține pe o perioadă de 21 de zile, timp în care pacientul ar trebui să piardă 10% din greutatea corporală. Urmează o perioadă de întreținere, în care se reintroduc treptat alimentele interzise.
Dieta oloproteică a fost creată de doctorul Giuseppe Castaldo, medic de origine italiană, specialist în medicină internă. Ca și alte diete ketogenice, dieta oloproteică exclude orice aliment care conține carbohidrați. Sunt permise proteinele și este încurajat consumul de suplimente proteice, care vor înlocui unele mese și gustări.
Dieta oloproteica – meniul pe zile
În primele 21 de zile din dieta oloproteică ținută de Amalia Năstase, poți să servești un shake proteic la micul dejun și la prima gustare a zilei.
La prânz, dieta oloproteică permite carne slabă, de exemplu vită, pui, curcan plus legume (dar nu cartofi).
Poți mânca o buată de carne la grătar sau la cuptor cu o salată sau cu legume la grătar. La gustarea de după amiază este indecat un shake proteic. La fel și la cină.
După cele 21 de zile din prima fază, dieta oloproteică presupune o a doua fază, în care alimentele inițial interzise – cele cu conținut de carbohidrați – sunt reintroduse treptat. La început, dieta va fi una disociată, astfel că nu se asociază carbohidrați cu grăsimi la aceeași masă.
Cu timpul, se revine la o dietă normală, dar echilibrată și sănătoasă. Este foarte ușor să te îngrași la loc dacă revii la vechile obiceiuri alimentare, deci se recomandă ca stilul de viață sănătos să intre în reflex și să fie urmat permanent.
Cu dieta oloproteică pot slăbi și se pot menține doar cei care sunt dispuși să-și schimbe pentru totdeauna stilul de viață.
Cum a slabit Amalia Nastase
Amalia Năstase a fost primul pacient român care a ținut dieta oloproteică sau liposucția alimentară. Ea a rămas cu un exces de 30 de kilograme din ultima sarcină, de acum trei ani.
”Eu am fost dintotdeauna un om slab. Înainte de primul copil avem 53 de kilograme, după sarcină, rămăsesem cam pe la 57-58. Dar eu consider că greutatea mea ideală este de 60 de kilograme. Înainte de a treia sarcină, am început să mă îngraș, iar medicul endocrinolog mi-a spus: Nu mai mâncați!
Și am început tot felul de cure, gen detox, în care zece zile beam numai sucuri… Slăbeam, într-adevăr, 4-5 kilograme, și după aceea le puneam la loc. În patru ani, am pus 30 de kilograme. Am fost și gravidă, m-am îngrășat, le-am dat jos, le-am pus la loc. Am 30 de kilograme în plus față de 60, pe care le doresc”, spunea Amalia Năstase.