Suntem în Postul Paștelui și toate gospodinele caută rețete de preparate diferite pentru a reuși să gătească diferite mâncăruri delicioase. Însă, în ziua de Buna Vestire, peștele este vedeta, fiind dezlegare la pește. Iată cum să prepari cel mai gustos şi crocant peşte prăjit,reţetă pentru care toată lumea te va invidia.
1. Curățați bine peștele – îndepărtați măruntaiele, apoi capul, după care spălați-l bine. Dacă peștele este mare, împărțiți-l în bucăți. Aveți grijă ca bucățile tăiate să fie de mărime medie. Dacă acestea vor fi prea mari riscați să obțineți un pește semi crud. 2. Sărați peștele cu 30 de minute înainte de a-l prăji – acesta trebuie să se pătrundă bine cu sare. Condimentele perfecte pentru pește sunt: ghimbirul, piperul negru măcinat, turmericul, șofranul, chimenul, cimbrul și nucșoara. 3. Neapărat treceți peștele prin făină. Pentru a economisi timpul, puteți folosi următorul truc: turnați făina într-o pungă și puneți în aceasta peștele. Agitați punga, astfel încât peștele să se acopere cu un strat fin de făină. 4. Încingeți foarte bine tigaia. Dacă aceasta nu va suficient de fierbinte, peștele se va fierbe sau se va lipi de tigaie. La prăjirea peștelui turnați în tigaie cel puțin 4 linguri de ulei. 5. În nici un caz nu acoperiți tigaia cu un capac. Veți obține pește înăbușit.Și pentru că este dezlegare la pește, Ciao.ro vă propune și o rețetă delicioasă de crap cu roșii la cuptor.
Crap cu roșii la cuptor
Ingrediente
500 g mușchi de crap
2 roșii
6 căței mari de usturoi
condimente pentru peste
sare
ulei
Mod de preparare
Bucata de mușchi de crap se spală, se șterge și se porționează. Se unge cu ulei și se presară puțină sare, condimente. Bucățile se pun în tavă tapetata cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Roșiile se spală, se șterg și li se scoate miezul care se poate folosi la alt preparat. Se taie apoi în cubulețe și se amestecă cu doi căței de usturoi tocați mărunt, cu sare și piper. Se pun lângă bucățile de peste.
Se da tava la cuptor până când peștele este gata. Se servesc bucățile de pește cu cubulețe de roșii deasupra și mujdei de usturoi. dacă doriți, puteți servi peștele și alături de cartofi copți sau natur cu pătrunjel deasupra.