Detoxifiere: mit sau fals? Dr. Simona Tivadar: „Nu exista detox, pentru ca nu exista toxine. Nu stie nimeni formula chimica a lor”

Publicat: 16 ian. 2017, 17:49 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Detoxifiere: mit sau fals? Dr. Simona Tivadar: „Nu exista detox, pentru ca nu exista toxine. Nu stie nimeni formula chimica a lor”

Dr. Simona Tivadar, specialist in diabet si boli de nutritie, sustine ca detoxifierea, pseudostiinta care se ocupa cu „curatarea” organismului, nu este reala.

 Se vorbeste mult despre detox. De unde a aparut acest „detox”? Se discuta mai ales in perioadele in care se schimba anotimurile sau dupa Sarbatori… Ce este acest detox, de fapt?

O prostie, bineinteles. Este incercarea oamenilor moderni de a-si cumpara pasapoarte spre nemurire fara sa-si impuna niciun fel de restrictii. Cu alte cuvinte, in loc sa aiba o alimentate normala, civilizata in fiecare zi, in care sa aiba grija la orele de masa si la ce mananca, prefera sa manance pe apucate la covrigariile si patiseriile din colt, la fasfood-ul de pe strada, la cateringul mai mult sau mai putin bun. si, din cand in cand, simt nevoia sa faca un „bine” corpului lor si sar din masura de a manca numai tampenii si mizerii, intr-o extrema despre care ei isi imagineaza ca e benefica. Evident, este o prostie. Asa cum masa lor e o prostie, asa si aceste masuri extreme sunt la fel. Mai ales ca, dupa cum stiti, retetele sunt din cele mai diferite: unii considera ca este „detox” sa manance ovaz, orz, secara, altii iaurt si fructe, altii argila albastra, altii sa bea sucuri de legume. Fiecare are o alta definitie a detoxului si, bineinteles, ca orice pseudostiinta care lucreaza cu certitudini si convingeri, acest pretins procedeu de curatare a organismului s-a raspandit, fiind sustinut si propagat de pseudonutritionisti sau de oameni fara pregatire medicala care au gasit astfel un instrument foarte bun de a castiga bani.

Este o industrie!

Da, este. Si nu e de mirare, fiindca toata lumea este fascinata de nemurire si de viata fara de moarte si de sanatate vesnica. In primul rand sa spunem ca nu exista detox, pentru ca nu exista toxine.

Nu exista toxine? Dar ceea ce elimina celula ce este?

Tocmai ce s-a luat un Premiu Nobel pentru medicina la sfarsitul lui 2016 pentru un studiu care demonstreaza ca celula „se curata”, daca vreti sa spunem asa, de catre ea insasi! Nu exista o formula chimica a acestor toxine, ca nu le denumeste nimeni specific, fiind numite toxine, asa, generic si misterios. Nu se cunoaste toxina x sau toxina y.

Afla mai multe aici!

Publicat: 16 ian. 2017, 17:49 Autor: Echipa Ciao.ro Retete & Diete
Pe aceeași temă