Destinul ți-e influențat de ziua de naștere. Află cum!

Publicat: 21 May. 2018, 23:30 Life

Am stat de vorbă cu specialistul Centrului Elyde, psihologul Cristina Iacob.

Știm deja. În copilărie, este o joacă. Întrebarea „Când e ziua ta de naștere” face parte, parcă, dintr-un limbaj numai de copii știut, limbaj care, parcă, îl face pe amicul tău să-ți afle cele mai ascunse secrete. Iată că, mai în glumă, mai în serios. Principiul acesta aparent „pueril” are mare legătură cu ceea ce se numește destin. De ce?

„Când e ziua ta de naștere”

Ne-a spus psihologul: „Ziua de naștere ne arată felul în care suntem noi în interior. Cum suntem noi cu noi. Ziua de naștere determină tendințele noastre din tot ceea ce înseamnă personalitate. Pe de altă parte, luna în care ne-am născut determină masca sociala, felul în care ne afișăm în scocietate din momentul în care ieșim din dormitor!”. „Eu consider că nimic în viața noastră nu este întâmplător. Nici ziua de naștere nu este. Noi ne-o alegem cu scopul clar de a experimenta anumite trăiri, de a ne primi anumite lecții, uneori pentru a ne forța să mergem mai departe, să ne descoperim. Chiar dacă nu ne plac, tocmai situațiile incomode sunt cele care ne dau lecții de viață. Situațiile incomode, cele care ne scot din zona de confort, sunt extrem de importante pentru evoluția noastră”, conchide specialistul.

Ce este terapia de cuplu, terapia individuală, dezvoltare personală?

În încercarea de a ne descoperi pe noi, de multe ori pașii ni se îndreaptă către terapie. Fie că vorbim despre terapia de cuplu, terapia individuală, dezvoltare personală, toate au ca scop obținerea informațiilor care au rolul să ne ajute să „funcționam” mai bine în societatea aceasta. Discuția cu specialistul Cristina Iacob m-a făcut să înțeleg că pârghiile sunt în fiecare dintre noi și că procesul nu este unul extrem de complicat. Singura nevoie care se impune este cea de a învăța cum ajungem la ele. Aici intervine rolul psihoterapeutului care știe să descifreze limbajul fiecăruia dintre noi. „Ședințele de psihoterapie au rolul de a te ajuta în acest proces în care ai decis că a venit momentul să te cauți pe tine. Blocajele, imposibilitatea de a comunica, stresul, drumul fără direcție în care deseori ne regăsim fiecare dintre noi, apar în momentul în care noi nu ne mai găsim pe noi”, explică psihoterapeutul.

De ce este indicat să încerc ședințele de psihoterapie?

„Vin pentru că vreau să-mi rezolv blocajele, pentru că vreau să trec peste obstacolele pe care le am și pe care le are oricine într-o viață normală. Chiar și atunci când ai senzația că viața ta este minunată, tot ai lucruri de descoperit la tine. În viață, ideea este ca azi să fiu mai bună decât ieri. Știi cum zic eu: dacă astăzi descoper încă un lucru despre mine, eu sunt mulțumită!”, conchide specialistul Cristina Iacob.

Revenind, însă, la discuția inițială, despre numerologie. Am fost curioasă să aflu cum stau lucrurile în ceea ce mă privește și m-am oferit „cobai” într-o primă ședință de numerologie aplicată pe datele mele personale.
Ce a ieșit, vezi în materialul de mai jos!

 

Publicat: 21 May. 2018, 23:30 Life
Pe aceeași temă