Descoperirea macabra a unor politisti intr-o masina care gonea! Au ramas uimiti de ce transportau in plase, in portbagaj!

Publicat: 08 apr. 2017, 13:28 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Descoperirea macabra a unor politisti intr-o masina care gonea! Au ramas uimiti de ce transportau in plase, in portbagaj!

Descoperirea macabra a unor politisti! Cand o masina a refuzat sa opreasca la un control de rutina al politiei, echipajul din masina a devenit suspect si a decis sa urmareasca autovehiculul. Au tras un foc in aer ca avertisment, dar masina a continuat sa goneasca.

Vazand ca nu vor sa opreasca, politisti au tras in cauciucurile masinii pe care o urmareau si au reusit sa o ‘traga pe dreapta’. Doi barbati au iesit din ea si au inceput sa fuga. Politia i-a alergat si a reusit sa il prinda doar pe sofer. Pasagerul din dreapta inca este cautat.

Cand ofiterii de politie au inspectat masina, in ea au gasit 118 pangolini (furnicari solzosi), specie pe cale de disparitie. Acestia erau bagati individual in plase stranse tare si pusi unul peste celalalt. 113 dintre ei erau vii, dar nu aveau apa sau mancare la dispozitie.

„5 pangolini au murit la locul faptei, iar 113 au fost pusi in grija noastra”, se arata intr-un comunicat emis de Save Vietnam’s Wildlife. Pangolinii sunt animale nocturne care, atunci cand se sperie, se ghemuiesc luand forma unei mingii. Sunt cele mai vanate animale la ora actuala.

Multe din aceste vietati sunt bagate ilegal in Vietnam de unde pleaca apoi in Est, unde sunt ucise. Oamenii cred ca pielea si solzii lor au proprietati medicinale. Adesea sunt injectate cu apa sau hranite fortat cu amidon de porumb pentru a cantari mai mult la vanzare.

Intre 2011 si 2013, 235.000 de pangolini au fost ucisi. Salvatorii animalelor s-au grabit sa ii scoata din plase si sa ii puna in cutii de lemn pentru a ii transporta in siguranta la adapost. Acolo au primit apa si hrana: oua inghetate de furnici.

In prezent, centrul Save Vietnam’s Wildlife are 139 de pangolini salvati. „Consuma 35 de kg de mancare in fiecare zi. Un kg costa 10$”, informeaza organizatia care cheltuie 135$ pe zi pentru animalele acestea, informeaza thedodo.com.

Pangolinii (furnicari solzoși) sau folidotele (Pholidota) sunt mamifere placentare nocturne lipsite de dinți, cu corpul lung acoperit cu solzi cornoși care se îmbină întocmai ca țiglele de pe acoperiș, botul alungit, coadă foarte lungă, limba lungă protractilă și foarte lipicioasă, cu ajutorul căreia adună furnicile și termitele.

Picioarele sunt înarmate cu gheare puternice și încovoiate ca niște căngi, cu care pot săpa mușuroaiele furnicilor și termitelor cu care se hrănesc. Membrele anterioare sunt slab dezvoltate față de cele posterioare și, de multe ori, pangolinii se deplasează numai pe membrele posterioare.

Stomacul este format dintr-un singur compartiment; epiteliul ce-l căptușește este cornificat, iar pereții săi în regiunea pilorică cuprind o musculatură puternică, care împreună cu epiteliul cornificat constituie un aparat triturator, unde corpul chitinos al insectelor este sfărâmat și apoi este amestecat cu sucurile digestive, înlocuind astfel dinții care lipsesc.

Sunt cunoscute 8 specii actuale grupate în 3-4 genuri (sau subgenuri) răspândite în sud-estul Asiei și în Africa tropicală și mai multe specii fosile, incluse în familia manide (Manidae), ordinul folidote (Pholidota). Unele specii sunt arboricole, altele terestre. Reproducerea are loc o singură dată pe an, femelele nasc câte un singur pui (rareori doi), pe care mama îl poartă cățărat pe spate sau agățat pe pântece sau la baza cozii.

Denumirea de pangolin provine din cuvântul malaiezian panggoling care înseamnă încolăcire, deoarece pangolinii când se simt amenințați, se încolăcesc ca o minge sau emit o secreție odorantă. Pangolinii au devenit rari deoarece localnicii îi vânează pentru carne, iar solzii lor sunt utilizați la ornarea obiectelor de artizanat și prepararea unor medicamente tradiționale cu rol stimulator, noteaza Wikipedia.

Publicat: 08 apr. 2017, 13:28 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă