Descoperirea macabra facuta de un barbat pe acoperisul unei cladiri! Nu i-a venit sa creada ce a vazut din elicopter

Publicat: 13 mart. 2017, 11:59 Autor: Echipa Ciao.ro News

Gary Stokes a facut o noua descoperire macabra! Dupa ce in urma cu cateva zile a gasit marfa ilegala intr-un container, acum a revenit cu o noua ilegalitate demascata. Directorul de la Sea Shepherd Conservation Society locuieste in Hong Kong de 26 de ani si a devenit deja expert in meseria sa.

Barbatul are un ochi format cand vine vorba de a depista aripioare de rechini incat nu i-a fost greu sa isi dea seama de ceea ce se afla pe acoperisul unei cladiri din Hong Kong.

„In ultimele trei saptamani am vazut 3 containere pline cu aripioare de rechini. Unul din Indonezia si 2 din Emirate. Cand vorbesc de 3 containere, ma refer la milioane de rechini”, spune Gary Stokes pentru thedodo.com.

Din nefericire pentru aceste pradatoare marine, cum am discutat si aici, sunt la mare cautare in China. Supa din aripioarele de rechini este o delicatesa la mare cautare si o portie ajunge la suma de 100 $. In fiecare an, 73 de milioane de rechini sunt omorati doar pentru a li se lua aripioarele. Atat. Corpurile lor vii si pline de sange sunt aruncate apoi in oceane unde mor in chinuri.

Cand transporturile ilegale de aripioare ajung in Hong Kong, cei care se ocupa de ele trebuie sa le usuce. De cele mai multe ori, acoperisurile cladirilor sunt folosite cu acest scop. Aripioarele se intind la soare pentru a se usca. Una din capturile uriase pe care Stokes a facut-o pe un acoperis a fost de 100.000 de aripioare.

Directorul de la Sea Shepherd Conservation Society a angajat un elicopter pentru a survola zona si a face poze pe care sa le foloseasca drept dovada. „E ridicol. Pur si simplu intepenesti cand le vezi. Erau sute de mii. Se uscau la soare, pe paleti. Toata lumea da vina pe Asia pentru asta, dar e o problema globala. Daca o tara are un ocean, cel mai probabil va contribui la aceasta crima a rechinilor”, a spus Stokes.

In prezent, in America este ilegal sa vanezi rechini pentru aripioarele lor, dar in 39 de state ai voie sa faci comert cu ele. Stupid, nu?

Publicat: 13 mart. 2017, 11:59 Autor: Echipa Ciao.ro News
Pe aceeași temă
×