Descoperire socanta in Antarctica! Ce au gasit specialistii sub stratul urias de gheata VIDEO

Publicat: 29 May. 2018, 11:26 News 3

Cercetătorii au descoperit trei canioane vaste într-unul dintre cele mai neexplorate locuri de pe Pământ, sub gheaţa de la Polul Sud.

Descoperire socanta in Antarctica!

„Dacă schimbările climatice vor continua să se modifice în Antarctica, ne putem aştepta ca gheaţa din aceste canale să ajungă mult mai rapid către ocean. Sunt extrem de importante, însă nu ştiam că există anterior”, a declarat Winter.(Află aici cum poți câștiga și tu de acasă chiar și 10.000 de euro lunar)

Cel mai mare canion a fost denumit ,,Foundation Trough”, are o lungime de 350 de kilometri şi o lăţime de 356 de kilometri. Celelalte două au mărimi aproape egale. ,,Patuxent Trough” are o lungime de 300 de kilometri şi o lăţime de 30 de kilometri. Tot acest relief este îngropat sub sute de metri de gheaţă.

Descoperire socanta in Antarctica! Ce au gasit specialistii sub stratul urias de gheataPentru a ajunge la ,,Foundation Trough”, de exemplu, trebuie să treci de doi kilometri de gheaţă. Cele trei canioane se situează în regiunea riftului ce desparte Polul Sud de vestul Antarcticii. Modelele computerizate vor fi utilizate pentru a determina modul în care încălzirea globală va acţona asupra unor astfel de formaţiuni.

Sursa

« Pagina anterioară

Publicat: 29 May. 2018, 11:26 News 3
Pe aceeași temă