Un grup de scufundatori a facut o descoperire macabra pe fundul oceanului. Acestia se aflau in apropierea insulei Kokoya, in Indonezia, unde faceau expeditii in larg. In acel moment au dat de ceva ingrozitor care i-a facut sa se cutremure.
Pe fundul oceanului, in doua custi de fier amplasate pe nisip se aflau doua mamifere marine rare. Erau doi dugongi legati cu fiare de cozi. Unul dintre scafandrii, Delon Lim, a marturisit ca animalele sunt cunoscute drept ‘vaci de mare’.
Cele doua mamifere captive pareau sa fie mama si pui, fiecare pastrat in cate o cusca de fier, pe fundul oceanului. Mama era si legata de coada. Se pare ca vietatile fusesera capturate de catre un pescar ce le tinea captive ca sa faca bani de pe urma lor. Acesta ducea mai multi turisti la custi ca sa vada ‘vacile de mare’.
„Ne-a cerut bani daca vrem sa vedem dugongii sau sa le facem poze”, a marturisit Delon Lim pentru The Dodo. Acesta banuieste ca animalele marine sunt captive in custi de cateva saptamani. „Franghiile sunt roase si tocite. Cicatricile de pe coada mamei sunt foarte adanci. Ti se rupe sufletul”, a adaugat scafandrul.
Grupul a fost lasat sa intre in custi sa faca poze si video, ca dovada. Au incercat sa il convinga pe om sa elibereze animalele, dar degeaba. „A zis ca le va elibera, dar nu a fost convingator. Asa ca am publicat imaginile pe site-urile de socializare”, a spus Lim.
Si a avut dreptate! In cateva ore, Lim a fost contactat de autoritatile competente care au cerut locatia exacta a custilor unde au gasit animalele legate, in continuare. Cu ajutorul interventiei lor, dugongii au fost salvati.
Dugongul – numit stiintific Dugong dugon – este o creatura lenta care face parte din ordinul Sirenia a sirenienilor sau, altfel supus, al vacilor de mare. Arealul sau este format din zonele de coasta din Africa de Est, Asia de Vest, Sud si Sud-Est, Insulele din Oceanul Pacific de Vest si Australia, informeaza descopera.ro.
Acest mamifer marin lent are corpul hidrodinamic cu lungimea de 2,5-4 m si greutatea de 250-900 kg. Masculii sunt intotdeauna mai mici decat femelele si cantaresc mai putin.