Deliciu fabulos. TORT de MORCOVI. Reţeta secretă este dezvăluită

Publicat: 05 ian. 2020, 12:42 Autor: Elena Retete & Diete
Deliciu fabulos. TORT de MORCOVI. Reţeta secretă este dezvăluită

Tortul de morcovi este o prăjitură extrem de delicioasă, specială prin ingredientele din care este realizată.

Tort de morcovi. Iată cum să prepari cel mai bun tort de morcovi. Toată lumea îţi va cere reţeta!

Ingrediente

60 g unt

2 morcovi

4 ouă

60 g făină

120 g migdale măcinate

2 lingurițe praf de copt

5 foi gelatină albă

1 cutie iaurt (= 500 g)

60 g zahăr

1 cutie smântână (= 200 ml)

1 strat superior din fondant (cca 430 g)

1 lingură zahăr pudră

12 morcovi din marțipan

Modul de preparare

Se topește untul și se lasă să se răcească. Morcovii se curăță, se spală și se rad fin. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă până rezultă o spumă. Se presară zahăr și se bate până se obține o spumă densă. Se încorporează untul. Albușul se bate până devine rigid, se adaugă la spumă, apoi se adaugă făină, migdale și praf de copt și se amestecă cu morcovii. Aluatul se așază într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20 de minute.

Hârtia se desprinde, iar biscuitul se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă iaurt cu zahăr. Gelatina se dizolvă, se încorporează și se lasă la rece. Smântâna se bate până se întărește și de îndată ce crema începe să se gelifieze se încorporează smântâna.

Biscuitul se taie pe orizontală, stratul inferior se așază pe un platou pentru torturi și se cuprinde cu un inel pentru torturi. Crema se distribuie pe stratul inferior, se așază stratul superior peste acesta, iar tortul se lasă la rece timp de aprox. 3 ore. Tortul se ornează cu fondant. Zahărul pudră se amestecă cu puțină apă până se omogenizează, iar morcovii se fixează cu acesta pe tort.

Publicat: 05 ian. 2020, 12:42 Autor: Elena Retete & Diete
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă