Decizie istorică a CNA! Amendă record acordată ÎN UNANIMITATE unei televiziuni + ce interese se ascund în spatele pseudo-serialului prezentat de fosta secretară a lui Liviu Dragnea?!

Publicat: 08 Dec. 2020, 18:48 News
Decizie istorică a CNA! Amendă record acordată ÎN UNANIMITATE unei televiziuni + ce interese se ascund în spatele pseudo-serialului prezentat de fosta secretară a lui Liviu Dragnea?!

Consiliul Național al Audiovizualului a decis, astăzi, în unanimitate, ca postul de televiziune Realitatea Plus să fie amendat cu suma record de 50.000 de lei după ce au fost analizate emisiunile ”Culisele Statului Paralel”, moderate de Anca Alexandrescu – fosta secretară a lui Liviu Dragnea – și Bogdan Muzgoci. Aceste așa-zise dezvăluiri s-au bazat pe acuzațiile pe care ex-deputatul fugar Cristian Rizea le-a făcut la adresa unor jurnaliști, politicieni și oameni de afaceri.

Cristian Rizea nu a adus nicio DOVADĂ în sprijinul acuzațiilor formulate, în emisiunile din 13, 14, 15, 16, 27, 29, 30 octombrie, 3, 6, 13 și 18 noiembrie, iar Victor Ciutacu – așa cum GÂNDUL.RO a dezvăluit, în exclusivitate, a deschis un proces împotriva Ancăi Alexandrescu, Bogdan Muzgoci și Cristian Rizea.

Însă în spatele acestui pseudo-serial prezentat de fosta secretară a lui Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu, și în care Cristian Rizea apare în postura halucinantă de… acuzator,  se află obscure interese financiare. Potrivit surselor GÂNDUL.RO, Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, dorește cu tot dinadinsul să preia… firma ROMPREST, motiv pentru care încearcă discreditarea a doi dintre foștii acționari, respectiv Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu.

CNA a decis să sancționeze postul Realitatea Plus cu amendă de 50.000 de lei”

În urma discuțiilor care au durat mai bine de două ore, Realitatea Plus a fost sancționată de CNA cu suma de 50.000 de lei pentru emisiunile din 13.10, 30.10, 02.11, 03.11, 06.11, 13.11 și 18.11. Propunerea a venit din partea lui Radu Herjeu și, așa după cum precizam mai sus, a fost votată în unanimitate.

”Întrunit în ședința publică din data de 08.12.2020, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a reclamațiilor primite și a decis să sancționeze postul Realitatea Plus cu amendă de 50.000 de lei, pentru că a încălcat dispozițiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și pe cele ale art. 40 alin. (1), (2), (3), (4), ale art. 64 alin. (1) lit. a, b, ale art. 66 și ale art. 67 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual. (Rapoartele de monitorizare analizate au cuprins o serie de emisiuni difuzate în perioada 13.10 – 18.11.2020, printre acestea fiind și mai multe ediții ale emisiunii „Culisele Statului Paralel”)”, se precizează în decizia CNA de astăzi, 8 decembrie.

Art. 64 – (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii : a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii ; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Art. 66 – În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică.

Art. 67 – În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii.

Publicat: 08 Dec. 2020, 18:48 News
Pe aceeași temă