De ce trebuie să întorci hainele pe dos înainte să le bagi la spălat. Greşeala pe care mulţi o fac

Publicat: 07 oct. 2023, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Life
De ce trebuie să întorci hainele pe dos înainte să le bagi la spălat. Greşeala pe care mulţi o fac

Articolele vestimentare, indiferent de tipul materialului, pot fi distruse atunci când sunt băgate la maşina de spălat. Există însă, câteva modalităţi prin care poţi să eviţi deteriorarea hainelor. Află care sunt, în următoarele rânduri.

Deteriorarea hainelor este o problemă foarte des întâlnită, chiar şi atunci când vorbim de haine care nu au un material sensibil. Această situaţie nu este deloc plăcută, mai ales când este vorba de hainele preferate.

De ce trebuie să întorci hainele pe dos înainte să le bagi la spălat

De ce trebuie să întorci hainele înainte să le bagi la spălat

Pentru a scăpa de această problemă, tot ce trebuie să faci este să întorci mereu hainele pe dos înainte de a le băga în maşina de spălat. Astfel, poți să păstrezi culorile articolelor vestimentare fresh şi să te bucuri de ele cât mai mult timp.

De asemenea, dacă haina este pe dos atunci când o speli, vei evita apariția petelor de detergent.

Un alt aspect căruia trebuie să îi acorzi atenție atunci când speli haine este temperatura la care le bagi în mașina de spălat. În funcție de culoare, dar şi de tipul materialelor gradele diferă.

În cazul în care nu ştiai până acum, hainele albe sunt cele mai pretenţioase. Acestea trebuie spălate la o temperatură de aproximativ 60 de grade Celsius. În cazul în care este un material sensibil, este în regulă să fie setată o temperatură de 40 de grade Celsius.

În ceea ce priveşte lenjeria intimă şi şosetele, acesta se spală la o temperatură de 90 de grade Celsius, iar acestea sunt lenjeria intimă și șosetele.

La ce temperatură se spală blugii

Conform spuselor experților, blugii pot rezista mai mult timp, dacă nu sunt spălaţi des. Mai exact, este recomandată spălarea acestora o dată la 30 sau 50 de purtări. Așadar, dacă este perechea pe care o porți zilnic, ar trebui să o speli după o lună de utilizare.

De asemenea, blugii trebuie spălați la o temperatură joasă, maximum de 30 de grade, fără un program agresiv de stoarcere. Cel mai important: NU trebuie puși la programul de uscare al mașinii.

 

Sursă foto: social media

Publicat: 07 oct. 2023, 09:30 Autor: Hermina Hagianu Life
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă
×