De ce Tiberiu Andrei Maria se numește Smiley. De unde îi vine acest nume

Publicat: 03 Apr. 2020, 10:00 Vedete
De ce Tiberiu Andrei Maria se numește Smiley. De unde îi vine acest nume

Tiberiu Andrei Maria, cunoscut drept Smiley, este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. Numele de scenă, pe care îl știe toată lumea, a fost ales din pură întâmplare. Artistul are această poreclă încă din 2001.

Cum a apărut porecla ”Smiley”

În 2001, pe când avea doar 18 ani, Tiberiu Andrei Maria primea cea mai importantă ofertă. CRBL l-a cooptat în trupa Simplu. Deși dorința sa inițială fusese să cânte în formația Akcent, puștiul a acceptat să se alăture băieților de la Simplu. Nu a fost însă ușor. Andrei a fost nevoit să învețe să danseze, pentru că trupa se baza pe mișcări coregrafice din cele mai complexe.

Tânărul s-a acomodat extrem de repede cu restul colegilor și cu noua viață de artist. Cei 7 băieți care formau trupa Simplu erau: CRBL, Piticu, Francezu, Omu Negru, Tazman, Bebico și Tiberiu Andrei Maria. Pentru că toți membrii formației aveau deja porecle și pentru că Andrei era pus mereu pe glume, colegii l-au numit ”Smiley”. Acesta a rămas până la urmă numele de scenă al artistului.

Alături de trupa Simplu, Smiley a lansat 5 albume, toate cu un real succes și premiate de fiecare dată în cadrul Galelor Muzicale. În 2011, băieții au decis să-și înceapă cariere solo și astfel trupa s-a desființat. Până atunci însă, Smiley deja scosese albume singur. Primul a fost în 2008 și s-a intitulat ”În lipsa mea”. Piesele sale au fost foarte bine primite de public, astfel că ascensiunea uriașă a lui Smiley nu a surprins pe nimeni.

”MTV Europe Music Award”, premiul suprem

În 2010, Smiley lansa al doilea album single, ”Plec pe Marte”. Numărul fanilor a început să crească uluitor și artistul a fost premiat pentru cel mai bun album pop dance al anului. Acesta avea să fie doar începutul. Un an mai târziu, în cadrul galei ”Romanian Music Awards”, Smiley a fost desemnat cel mai bun cântăreț și cel mai bun artist de muzică pop. Apogeul avea să fie atins însă în 2013, când artistul a câștigat premiul ”MTV Europe Music Award for Best Romanian Act”. Acesta este unul dintre cele mai prestigioase premii muzicale din lume.

În paralel cu viața de cântăreț, Smiley s-a dedicat și producției muzicale. În 2009 și-a deschis o casă de discuri cu un nume sugestiv pentru el, HaHaHa Production. De atunci colaborează cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști din țara noastră și a scos foarte multe piese care au ajuns hituri.

În plus, Smiley lucrează și în televiziune, mai exact la Pro TV. Din 2011, este unul dintre prezentatorii emisiunii ”Românii au talent” și face parte și din juriul de la ”Vocea României”. Mai mult, simpaticul artist a demonstrat că are talent și la actorie. A jucat în serialul ”Cu un pas înainte” și în filmele ”Nașa”, ”Un film simplu” și ”Selfie”.

Smiley, în timpul filmărilor pentru rolul pe care l-a avut în ”Nașa”
Publicat: 03 Apr. 2020, 10:00 Vedete
Pe aceeași temă