De ce să ții cont atunci când alegi o jachetă care să fie călduroasă și confortabilă?

Publicat: 27 Jan. 2022, 14:15 General
De ce să ții cont atunci când alegi o jachetă care să fie călduroasă și confortabilă?

Alternativa mai subțire a paltoanelor, jacheta este o piesă vestimentară ușoară, care se închide în față și care are rolul de a te proteja de vreme răcoroasă sau de umiditate. La început jachetele se confecționau din piele, primele modele fiind cele purtate de piloți și de cadrele militare.

Ulterior acestea au fost modernizate și adaptate vieții de zi cu zi, au fost accesorizate și chiar pictate, pentru a face din ele niște modele interesante. Dar pielea era un material destul de sensibil, dacă se udau se stricau ușor. Atunci au apărut și alte materiale care se folosesc la pentru a crea jachete și geci, cum ar fi fâșul sau poliester, materiale impermeabile și ușoare. Jachetele din piele încă sunt la mare căutare, moderne, iar în zilele noastre pielea este astfel tratată încât umiditatea nu o mai afectează în aceeași măsură.

Ce să alegi dintre geci, paltoane și jachete?

Atunci când alegi haina de exterior ții cont de locul în care mergi, de sezon și condițiile meteo, de ce anume porți în afara hainei respective. Pentru primăvară și toamna, când vremea este nehotărâtă și poți avea într-o zi toate cele 4 anotimpuri, este bine să fii pregătit și să ai la tine o jachetă sau o geacă care să îți asigure confort termic, să fie impermeabilă și să te protejeze de capriciile vremii. Vara este suficient să ai o jachetă sau o geacă subțire, sau chiar un șal, și asta doar dacă este o zi ploioasă sau dacă ai planificată o ieșire seara târziu. Iarna trebuie să fii foarte bine îmbrăcată. Pentru ca frigul e neplăcut și îți poate strica buna dispoziție, iarna este de preferat să ai o geacă sau un palton care să te ferească de acesta. Poți să alegi din multitudinea de geci, cu diferite umpluturi care sunt special făcute să regleze temperatura corpului, cum ar fi puf de gâscă sau lebădă. Paltoanele de lână sunt varianta călduroasă și elegantă care te pune în valoare și care te face să te simți bine în zilele geroase. Poți să încerci să îți alegi varianta potrivită pentru tine dintre ofertele de geci de damă și geci barbati pe answear.ro.

Cum să fii sigur că ai ales jacheta potrivită pentru tine?

Bineînțeles că fiecare își dorește  garderoba cât mai bogată și cu cât mai multe piese vestimentare. Ne dorim să avem varietate de culori, de texturi și de materiale. Este foarte important însă să avem și acele piese pe care știm că ne putem baza întotdeauna. Atunci când îți alegi jacheta preferată trebuie, în primul rând, să alegi măsura potrivită, să fii sigur că te avantajează lungimea acesteia. De asemenea, jacheta trebuie să arate bine pe umeri, pentru că dacă îți este mare, acolo se va observa prima dată și este inestetic. Materialele din care este făcută ar trebui să fie de calitate, pentru că îți dorești confort și siguranță. Apoi lipsa calității la materiale duce la o piesă vestimentară care nu va arăta bine. Daca te interesează să îți achiziționezi o jachetă de calitate poți verifica și ofertele Calvin Klein pe answear.ro, sigur nu vei fii dezamăgit.

Publicat: 27 Jan. 2022, 14:15 General
Pe aceeași temă