De ce preferă bărbații japonezi să-și înlocuiască nevestele cu păpuși din plastic: ”A fost dragoste la prima vedere”

Publicat: 30 Jan. 2020, 14:07 News

Un studiu recent arată faptul că atunci când vine vorba de iubire, tot mai mulţi bărbați din Japonia înlocuiesc femeile cu… păpuși de cauciuc. Chiar dacă pare foarte ciudat, unii dintre ei locuiesc cu păpuşile sub acelaşi acoperiş, merg în vacanţe şi au parte de o viaţă fericită împreună.

În cultura occidentală acest obicei este o ciudățenie, însă în Japonia această tendință începe să ia proporții.

Cum a luat naştere dragostea dintre japonezi şi păpuşi

Când pasiunea a dispărut din căsnicia lui Masayuki Ozaki, bărbatul a descoperit un lucru, la propriu, care îl împlineşte pe toate planurile: o păpușă de cauciuc de dimensiunile unui om normal. Păpușa se numește Mayu, iar Ozaki spune că este dragostea vieții lui.

Mayu „locuiește” în aceeași casă cu soția lui Ozaki și fiica sa adolescentă în Tokio, Japonia.

„După ce soția mea a născut, n-am mai avut relații intime, iar eu mă simțeam foarte singur. Dar când am văzut-o pe Mayu într-un magazin, a fost dragoste la prima vedere”, spune bărbatul de 45 de ani, care lucrează ca psihoterapeut.

Ozaki o duce pe Mayu peste tot, în scaun cu rotile, îi pune peruci, îi alege hainele și bijuteriile.

„Soția mea a fost extrem de furioasă când am adus-o pe Mayu acasă. Acum o tolerează, dar nu fără rețineri”, adaugă Ozaki.

Ozaki nu este singurul care şi-a găsit liniştea lângă o păpuşă din cauciuc. Nakajima un om de afaceri de 62 de ani, trăiește împreună cu Saori, o păpușă de plastic pe care o duce cu el inclusiv în vacanță.

Şi în acest caz elația pe care bărbatul o are cu păpuşa a creat multe tensiuni în familia lui, dar Nakajima refuză să renunțe la ea.

Aproximativ 2.000 de păpuși de cauciuc se vând în Japonia în fiecare an

Prețul unui astfel de companion pornește de la 6.000 de dolari și fiecare exemplar are degete ajustabile, iar capul și organele genitale pot fi modificate.

„Tehnologia a avansat mult față de anii ’70. Acum, păpușile arată incredibil de reale, iar cauciucul imită foarte bine pielea umană”, a expicat Hideo Tsuchiya, directorul unei companii care confecționează astfel de păpuși.

Cei mai mulți bărbați care cumpără păpuși de plastic au o dizabilitate fizică sau sunt văduvi. În contextul în care Japonia se confruntă cu o scădere dramatică a natalității, tot mai mulți bărbați renunță la valorile tradiționale masculine și caută o viață ușoară și fără complicații.

Publicat: 30 Jan. 2020, 14:07 News
Pe aceeași temă