De ce nu trebuie niciodata sa iti faci ceai la plic atunci cand esti la serviciu. Motivul e unul dezgustator si te va face sa renunti la acest obicei

Publicat: 01 ian. 2018, 17:58 Autor: madalina m. Retete & Diete

Multe dintre obiceiurile si tabieturile pe care le avem atunci cand suntem acasa nu trebuie sa ne insoteasca si la serviciu. Motivul e unul dezgustator, din pricina caruia apar si diverse boli care ne pot da mari batai de cap.

Specialistii avertizeaza ca locul in care muncim nu tocmai cel mai igienic, mai ales daca ne regasim intr-un colectiv mare si petrecem timp alaturi de cel putin 20 de oameni.

Atunci cand vine vorba de ceaiul servit la plic, acesta devine o adevarata „bomba cu ceas”, dupa cum spun cercetatorii. Asta deoarece s-a descoperit ca acest obicei simplu devine extrem de nociv pentru sanatate.

Ce se intampla daca bei ceai la plic la serviciu

Motivul pentru care nu e recomandat sa bem ceai la serviciu il reprezinta varietatea de bacterii si microbi, prezenti la tot pasul. Daunatorii se gasesc in special in bucatariile locurilor de munca, desi sunt spatii igienizate constant.

De cele mai multe ori, alaturi de plicurile de ceai ajung sa stea cani sau farfurii murdar, ale altor persoane. Un singur astfel de pliculet contine mai multe bacterii decat o toaleta, potrivit unui studiu realizat recent.

Totodata, locul in care sunt depozitate cafeaua sau ceaiul, la serviciu, e cel mai predispus sa fie afectat de microbi. Chit ca acestea se afla intr-un spatiu inchis, cum ar fi un dulap sau un sertar, daca nu sunt sigilate risca sa fie infestate cu bacterii.

 

Ce se intampla daca bei ceai la plic la serviciu

In studiul realizat de catre compania britanica „Initial Washroom Hygiene” s-a observat ca atat pe plicurile de ceai, cat si in interiorul acestora, exista 3,785 de bacterii. Pe vasul de toaleta, la serviciu, sunt doar 220 de astfel de microbi si virusi.

De asemenea, pe langa cifrele socante se mai adauga si faptul ca multi dintre cei cu care ne intalnim la serviciu nu se gandesc sa se spele pe maini inainte sa atinga plicurile de ceai, canile, paharele sau chiar recipiente din frigider.

In acelasi studiu s-a mai observat ca din o mie de persoane care lucrau la o companie, 80% dintre oameni nici macar nu s-au gandit vreodata ca ar fi necesar sa se spele pe maini inainte sa atinga lucrurile din bucataria de la serviciu.

(sursa: metro.co.uk)

Publicat: 01 ian. 2018, 17:58 Autor: madalina m. Retete & Diete
Pe aceeași temă