De ce este consumul de germeni sanatos? Efectele terapeutice pe care le are asupra organismului

Publicat: 30 Mar. 2018, 13:55 Retete & Diete

Germenii sunt preferati de persoanele care doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa. Datorita faptului ca acestia contin mai putine calorii in comparatie cu alte tipuri de gustari si mai sunt si surse de vitamina K, vitamina C, fibre, dar si alte minerale esentiale.

Potrivit specialistilor, germenii produc mai putine gaze intestinale decat produc boabele negerminate si uleiul.

Studiile arata ca germenii ar avea beneficii terapeutice esentiale si au abilitatea de a ne proteja de diverse boli. Incoltirea este un proces de germinare a semintelor care vor putea fi consumate atat gatite cat si crude.

Cele mai multe persoane consuma germeni la micul-dejun. Acestia sunt sanatosi datorita continutului ridicat de proteine, fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.

Germinarea se poate face pentru diverse legume, leguminoase si cereale. Este un proces simplu, care poate fi facut si acasa. Pur si simplu lasi alimentul pentru germinat la inmuiat in apa timp de minim 6 ore. Germenii sunt cu adevarat cele mai bune alimente cultivate local, dar nu suficient de multi oameni stiu inca felul in care sa ii manance sau sa ii creasca.

Continuarea articolului »

Publicat: 30 Mar. 2018, 13:55 Retete & Diete
Pe aceeași temă