Germenii sunt preferati de persoanele care doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa. Datorita faptului ca acestia contin mai putine calorii in comparatie cu alte tipuri de gustari si mai sunt si surse de vitamina K, vitamina C, fibre, dar si alte minerale esentiale.
Potrivit specialistilor, germenii produc mai putine gaze intestinale decat produc boabele negerminate si uleiul.
Studiile arata ca germenii ar avea beneficii terapeutice esentiale si au abilitatea de a ne proteja de diverse boli. Incoltirea este un proces de germinare a semintelor care vor putea fi consumate atat gatite cat si crude.
Cele mai multe persoane consuma germeni la micul-dejun. Acestia sunt sanatosi datorita continutului ridicat de proteine, fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.
Germinarea se poate face pentru diverse legume, leguminoase si cereale. Este un proces simplu, care poate fi facut si acasa. Pur si simplu lasi alimentul pentru germinat la inmuiat in apa timp de minim 6 ore. Germenii sunt cu adevarat cele mai bune alimente cultivate local, dar nu suficient de multi oameni stiu inca felul in care sa ii manance sau sa ii creasca.
Expertii estimeaza ca germenii pot avea de 100 de ori mai multe enzime decat fructele si legumele crude. Enzimele sunt un tip special de proteine, care joaca un rol important in calitate de catalizatori pentru toate functiile organismului. Aceste proteine reprezinta elementele de baza pentru dezvoltarea unui intreg sistem sanatos.
Continutul de fibre din fasole, nuci, seminte sau cereale creste substantial si el. Fibrele sunt critice pentru o buna digestie si pentru slabire, dupa cum bine stim. Fibrele se leaga de grasimile si toxinele din organism si le „escorteaza” in afara acestuia.
In timpul procesului de germinare, mineralele se leaga de proteinele din fasole, seminte, nuci, cereale etc. si devin mai usor de folosit in interiorul organismului. Acest lucru este valabil in mod deosebit pentru mineralele alcaline precum, calciu sau magneziu si altele care ne sustin echilibrarea chimica din organism pentru slabire si o sanatate imbunatatita.
Germenii scad tensiunea arteriala datorita continutului mic de sare, protejeaza impotriva bolilor de inima, regleaza glicemia, reduc colesterolul si implicit, riscul de infarct.
Sursa: gastropedia.ro.