Date îngrijorătoare! Ce spun meteorologii despre schimbările majore de temperatură

Publicat: 02 feb. 2020, 12:55 Autor: Hermina Hagianu News
Date îngrijorătoare! Ce spun meteorologii despre schimbările majore de temperatură

Vremea neobișnuit de caldă pentru începutul lunii februarie este un motiv de îngrijorare! Temperaturile pleacă de la 5 grade Celsius şi ajung chiar la 18 grade. Meteorologii fac avertizări.

După temperaturile resimţite în ultima perioadă, climatologii trag un semnal de alarmă: efectele pot fi devastatoare.

„Ne așteptăm în continuare la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în fiecare din săptămânile pentru care au fost actualizate estimările meterorologice, până în jurul datei de 2 martie. Pentru fiecare din aceste săptămâni, regimul de temperaturi medii să se situeze peste normalul climatologic. Și astăzi și mâine, chiar până marți, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă”, a declarat pentru Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

„Ieri am atins 20 de grade Celsius la Calafat, Titu și Târgoviște. La 76 de stații meteorologie din rețeaua națională de specialitate, ieri s-au înregistrat cele mai ridicate valori ale zilei de 1 februarie de când se fac măsurători meteorologice. Iar în această dimineață au fost înregistrate recorduri zilnice minime pentru 80 de stații meteorologice. Până marți, vorbim de temperaturi maxime cuprinse între 5 și 17-18 grade Celsius. Este posibil ca în extremitatea de sud-vest să depășim chiar 18 grade Celsius. De altfel, la Calafat, la ora 8, înregistram deja 13 grade, iar la munte, la stații meteorologice din partea de vest, chiar centru și est a țării, mercurul din termometre a înregistrat 9-12 grade”, a adăugat ea.

Publicat: 02 feb. 2020, 12:55 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă