Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată! De ce a optat pentru învățământul de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani”

Publicat: 26 sept. 2023, 15:15 Autor: Camelia Vedete

Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată! Daniel Buzdugan este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio și televiziune din România, însă viața lui personală a fost ferită de lumina reflectoarelor.

Puțini știu că Buzdugan este tătic a doi copii, ajunși deja la vârsta adolescenței și se mândrește cu o familie frumoasă, construită împreună cu soția lui, Monica, scrie demamici.ro.

Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată!

Daniel Buzgduan și soția lui au luat de curând o decizie importantă, și anume, să-și mute cei doi copii de la școala privată, la una de stat.

A contat și partea financiară, însă nu a fost decisivă în lumea deciziei. Omul de radio și televiziune îi încurajează pe părinți să aibă încredere și în învățământul de stat.

„I-am avut pe copii la școli private, dar după aceea i-am scos de la școlile private și i-am dat la școli de stat, unde sunt mulțumit și sunt bine. Cred că ar trebui încurajați părinții să aibă încredere în învățământul de stat. După o perioadă, am hotărât să-i scoatem de la privat și să-i dăm la stat. A fost și chestiunea financiară, pentru că învățământul privat în România mi se pare foarte scump, exagerat, adică sunt facultăți în afară unde nu plătești atât. Și am zis că „nu, nu se poate, oricât de mulți bani ai avea. Sunt părinți care fac împrumuturi pentru treaba asta, pentru a da copilul la învățământul privat, dar nu e OK să dai atâția bani.”, a declarat el într-un interviu pentru revista Viva!.

De ce a optat pentru învățământul de stat

Pe lângă aspectul financiar, timpul liber al copiilor a fost un alt factor decisiv care a dus la această alegere.

„Practic, iei de la gura copilului, și așa am hotărât să meargă la învățământul de stat, unde au și mai mult timp liber. Și asta a fost o chestiune care a contat. Faptul că ei, în învățământul privat, intrau dimineața și ieșeau târziu seara, pe la 17-18, asta nu e viață. Mai mult muncea copilul decât munceam eu.

În clipa asta, ei termină la 13, maximum 13.30 și au timp să-și facă și temele, au timp să meargă și la echitație. Copilul trebuie să aibă parte și de timp liber. Sunt mulți părinți care duc copiii la privat, se ocupă ăia de ei. Îl duc dimineața, îl întorc seara. Nici nu mai ai timp să discuți cu el, nici nu mai ai timp să te bucuri de el. E o aruncare a responsabilității, într-un fel”, a mai declarat el.

„Nu e normal să dăm atâția bani”

Daniel Buzdugan consideră nejustificate sumele plătite pentru educarea unui copil în sistemul privat. Care adesea sunt comparabile cu cele plătite de studenții ce merg la facultate peste hotare.

‘I-am scos de la școlile private pentru că am vrut să vadă că se poate face carte și la stat. Am considerat că să arunci atât de mulți bani pentru educație. Să ajungi să plătești la o școală cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona. Am considerat că nu e normal să dăm atâția bani.’, a precizat Daniel Buzdugan în emisiunea Ego Life, moderată de Dana Săvuică.

‘Tu vrei să îți educi copilul să se îmbrace într-un fel, să fie modest, cu bun simț, în sensul bun și nimerești în școala respectivă unde vin copiii și își dau coate: ‘Uite, ăsta nu are adidași ca noi, nu are telefon ca al nostru, are telefon cu butoane’, a adăugat Buzdugan.

‘Un copil care întotdeauna va fi în competiție cu alt copil pe lucruri materiale, va fi un copil nefericit. Pentru că nu poți să ai totul. Oricât de bogată ar fi familia ta, nu poți avea totul, material.’, a completat Daniel Buzdugan.

Publicat: 26 sept. 2023, 15:15 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă