Daniel Buzdugan a decis să-și mute copiii de la o școală privată la o școală de stat. Luca are 13 ani, iar Maria a împlinit 15 ani

Publicat: 21 apr. 2023, 12:48 Autor: Camelia Vedete

Daniel Buzdugan a decis să-și mute copiii de la o școală privată la o școală de stat. Daniel Buzdugan este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio și televiziune din România, însă viața lui personală a fost ferită de lumina reflectoarelor.

Puțini știu că Buzdugan este tătic a doi copii, ajunși deja la vârsta adolescenței și se mândrește cu o familie frumoasă, construită împreună cu soția lui, Monica, scrie demamici.ro.

Daniel Buzdugan a decis să-și mute copiii de la o școală privată la o școală de stat

Daniel Buzgduan și soția lui au luat de curând o decizie importantă, și anume, să-și mute cei doi copii de la școala privată, la una de stat.

A contat și partea financiară, însă nu a fost decisivă în lumea deciziei. Omul de radio și televiziune îi încurajează pe părinți să aibă încredere și în învățământul de stat.

„I-am avut pe copii la școli private, dar după aceea i-am scos de la școlile private și i-am dat la școli de stat, unde sunt mulțumit și sunt bine. Cred că ar trebui încurajați părinții să aibă încredere în învățământul de stat. După o perioadă, am hotărât să-i scoatem de la privat și să-i dăm la stat. A fost și chestiunea financiară, pentru că învățământul privat în România mi se pare foarte scump, exagerat, adică sunt facultăți în afară unde nu plătești atât. Și am zis că „nu, nu se poate, oricât de mulți bani ai avea. Sunt părinți care fac împrumuturi pentru treaba asta, pentru a da copilul la învățământul privat, dar nu e OK să dai atâția bani.”, a declarat el într-un interviu pentru revista Viva!.

Luca are 13 ani, iar Maria a împlinit 15 ani

Pe lângă aspectul financiar, timpul liber al copiilor a fost un alt factor decisiv care a dus la această alegere.

„Practic, iei de la gura copilului, și așa am hotărât să meargă la învățământul de stat, unde au și mai mult timp liber. Și asta a fost o chestiune care a contat. Faptul că ei, în învățământul privat, intrau dimineața și ieșeau târziu seara, pe la 17-18, asta nu e viață. Mai mult muncea copilul decât munceam eu.

În clipa asta, ei termină la 13, maximum 13.30 și au timp să-și facă și temele, au timp să meargă și la echitație. Copilul trebuie să aibă parte și de timp liber. Sunt mulți părinți care duc copiii la privat, se ocupă ăia de ei. Îl duc dimineața, îl întorc seara. Nici nu mai ai timp să discuți cu el, nici nu mai ai timp să te bucuri de el. E o aruncare a responsabilității, într-un fel”, a mai declarat el.

Daniel Buzdugan, în lacrimi: “A murit în primăvara asta și n-o s-o uit niciodată!”

Daniel Buzdugan, în lacrimi. Invitatul săptămânii la podcastul „ALTCEVA” este nimeni altul decât matinalul de la Radio ZU, Daniel Buzdugan. Personaj dominat de bunătate și cumsecădenie, omul de radio a făcut dezvăluiri de suflet în cadrul interviului difuzat de la ora 19:00 pe canalul de YouTube „ALTCEVA cu Adrian Artene”. Colegul lui Mihai Morar a izbucnit chiar în lacrimi când și-a adus aminte de una dintre pierderile importante din familia sa. 

Daniel Buzdugan a vorbit plin de emoție despre moartea primului animal de companie pe care căminul său l-a găzduit. Este vorba despre o cățelușă adoptată de vedetă, care a părăsit această lume în primăvară. Momentul integral poate fi urmărit începând cu ora 19:00, în podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene”, chiar AICI!

„A murit în primăvara asta și n-o s-o uit niciodată!”

Adrian Artene: Te-ai gândit vreodată să îl urmezi pe Hristos? Poate în pelerinajele tale, te gândești «un an de pauză mă retrag în pustietate»?

Daniel Buzdugan: Da, mi-ar plăcea. Oricum, vacanțele le fac în zone liniștite. De multe ori în weekend mă duc cu câinele prin parcuri, prin păduri, uneori chiar îmi zic ai mei «să îți iei telefonul la tine»!

Adrian Artene: Te-am văzut în alte postări, tolănit lângă câine în iarbă…

Daniel Buzdugan: Leg câinele, pentru că e un cățel de vânătoare și el când simte vânat are o viteză de nu-l vezi. Și atunci îl leg, odată m-am trezit că nu mai era lângă mine, mi-a sărit inima.

Te îndrăgostești și numai cine n-are câine nu știe cât de pătimaș poți să fii sau cât de mult patos. Poți să fii în momentul în care ai un cățel.

Daniel Buzdugan, în lacrimi

Mi-a murit o cățelușă maidaneză, primul cățel al familiei, o cățelușă luată de pe un șantier. Fetița a murit în primăvara asta și n-o s-o uit niciodată, momentul în care am plecat la radio în dimineața respectivă o vedeam că suferă și se întindea spre mine.

M-am întors de vreo trei ori ca să îi mulțumesc pentru toată dragostea pe care ne-a oferit-o cățelul respectiv. Și când am venit după emisiune, m-am întors acasă, a mai trăit un pic și a murit Fetița, am dus-o și am îngropat-o.

Publicat: 21 apr. 2023, 12:48 Autor: Camelia Vedete
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă