Daniel Balaciu şi-a primit pedeapsa la un an după ce a desfigurat-o pe Dana Roba! Câţi ani va petrece în spatele gratiilor

Publicat: 11 iul. 2024, 11:58 Autor: Denisa Iordache Vedete

Daniel Balaciu și-a primit sentința la un an după ce a desfigurat-o pe Dana Roba, mama fiicelor sale. El va petrece 7 ani în închisoare și este obligat să plătească victimei despăgubiri morale de 80.000 de euro. Balaciu a fost condamnat pentru „infracțiunea de violență în familie în modalitatea umorului”. 

Dana Roba a suferit un atac violent pe 5 iunie 2023, atunci când tatăl copiilor ei, Daniel Balaciu, a desfigurat-o cu un ciocan. Aceasta s-a ales cu mâini fracturate, craniul spart și a ajuns la spital cu leziuni grave și șanse reduse de supraviețuire. În mod miraculos, ea a reușit să se recupereze. După un an de la incident, Daniel Balaciu și-a primit sentința. 

Daniel Balaciu, condamnat la 7 ani de închisoare

Danei Roba ii s-a făcut dreptate după numeroase audieri în instanță. Daniel Balaciu, care a atacat-o violent cu un ciocan și a lăsat-o într-o baltă de sânge, a fost condamnat la 7 ani de închisoare. 

„Condamnă inculpatul Balaciu-Daniel Remus la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de violență în familie în modalitatea omorului, cu executare în regim de detenție(…)

Se aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a comunica și de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de persoana vătămată Balaciu Daniela, cu excepția cazurilor când comunicarea sau apropierea de persoana vătămată este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părintești privind minorele Balaciu Chantal-Luiza și Balaciu Celine-Casandra și dreptul de a se apropia la o distanță mai mică de 50 de metri de locuința și locul muncă al persoanei vătămate, cu excepția cazurilor când apropierea este necesitată de exercitarea de către inculpat a drepturilor părintești(…), pe o perioadă de 3 ani calculați de la data executării pedepsei închisorii’, conform portal.just.ro

Daune morale în valoare de 80.000 de euro

Daniel Balaciu va trebui să își despăgubească fosta soție cu daune morale în valoare de 80.000 de euro.

„(…) obliga inculpatul Balaciu Daniel-Remus la plata sumei de 80.000 de euro cu titlu de daune morale. Respinge, in rest, pretentille partii civile. In temeiul art. 397 alin. 1, art. 25 CPP, raportat la art. 1391 alin. 2 Cod civil respinge actinea civilã formulat prin reprezentant legal, pentru partile civile Balaciu Celine Casandra si Balaciu Chantal Luiza.

În temeiul art. 397 alin. 1, art. 25 CPP, raportat la art. 1357 gi urm C. civ., art. 49 alin.1 si art.50 alin.1 din Legea nr. 136/1995, admite actiunea civil formulat de partea civilă Spitalul Clinic Judetean de Urgent „Pius Brinzeu’ Timisoara, cu sediul în Timisoara, B-dul Liviu Rebreanu, nr. 156, jud. Timis, si obliga inculpatul la plata către partea civil a sumei de 15.230,22 de lei reprezentând daune materiale.

În temeiul art. 276 alin. 1 CPP, oblig inculpatul la plata către partea civila Balaciu Daniela a sumei de 28.000 de lei cu titlu de cheltuiala judiciara facuta de parte. În temeiul art. 274 alin. 1 CPP, obligã inculpatul la plata sumei de 7000 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare’.

Sursă foto: social media

 

Publicat: 11 iul. 2024, 11:58 Autor: Denisa Iordache Vedete
Pe aceeași temă
×