Dan Negru intră în politică!? ”Am avut oferte de la două partide extrem de serioase”

Publicat: 28 aug. 2022, 19:08 Autor: Maria Apostol Vedete
Dan Negru intră în politică!? ”Am avut oferte de la două partide extrem de serioase”

Notorietatea și credibilitatea pe care și-a câștigat-o Dan Negru, de când lucrează în televiziune, a făcut mulți oportuniști din politică să vadă în el un candidat excelent pentru diverse funcții-cheie! Vedeta Kanal D ne-a mărturisit detalii din culisele acestor propuneri, dar și multe alte secrete din viața lui de zi cu zi. Miercuri, pe 31 august, începe sezon nou “Jocul Cuvintelor”, de
la 22:30, și pe 3 septembrie va fi premiera “Tu urmezi!”, de la ora 20:00. 

Reporter: Ce surprize ne pregătești cu Florin Piersic? Prin ce tari exotice vă mai vedem împreună?

Am făcut împreună un show talk în Dubai care a fost lider de piață în seara de ajun de Crăciun. A bătut toate televziunile care s-au pregătit cu programe scumpe în seara de Crăciun. Dar nu e prima dată când Florin a cucerit publicul TV în ultimii ani. Avem deja o tradiție în seara de Ajun de Crăciun de mulți ani. Păstrez încă secretul pentru anul ăsta, dar când am povestit cu Florin despre proiect, parcă aș fi vorbit cu un puști de 18 ani, atât de încântat a fost.

Care este cel mai tare sfat pe care l-ai primit până acum de la Florin Piersic?

Au fost multe în anii ăștia, dar l-am întrebat înainte de a pleca la Kanal dacă fac bine sau nu. “Puștiule, puneți mintea deoparte și gândește cu inima. Așa o să fii fericit orice decizie iei”, mi-a spus.

Ești un gurmand! Cum te ții așa fit deși soția ta, Codruța, știu că gătește bine!

Cred că am un bun metabolism, asta cred că se moștenește. Da, mănânc mult, indiferent de oră sau zi. Îmi place să mănânc dar nu îmi place să gătesc. E o modă, știu, dar sunt old când vine vorba despre bucătărie. E exagerat și rolul pe care televiziunea îl dă bucătarilor, cu tot respectul pentru meseria de bucătar. Hai să-i facem pe și profesori sau pe studenți aspiraționali așa cum le dăm faima bucătarilor.

Dan Negru: „Mă uimesc omenii de TV care declară că nu se uită la TV”

La ce se uită Dan Negru atunci când se așează pe canapea și vrea să vadă o emisiune bună la TV?

Le văd pe toate și atunci când nu le văd, le pun la înregistrat și le văd noaptea, când sunt liniștit. Doar e jobul meu. Mă uimesc omenii de TV care declară că nu se uită la TV. Pai, nu poți să lucrezi în TV și să nu știi ce e la TV. Nu poți să fii medic și să nu fii la curent cu ce se întâmplă în medicină, cu noile tratamente.

Ce ai simțit atunci când s-a anunțat faptul că emisiunea lui Teo a fost scoasă din grila Kanal D? Cum o vezi tu pe Teo Trandafir și cum ți-ar placea să revină din toamnă, pe “sticlă”?

Teo împreună cu Kanal au forța să construiască un proiect de succes, n-am nicio îndoială. Teo are agilitatea talk-show-urile, eu mă pricep doar să performez formate TV. Toată viața mea am prezentat, schimbat și performat formate TV, am fost ușierul acelor formate. Teo e un extraordinar moderator de talk show, e briliantă în discuțiile cu vedetele.

Între emisiunile lui Teo, Maruță și Brancu, pe care ai alege-o, la care te-ai uita și de ce?

Îmi sunt toți trei apropiați. Televizinea de la noi se hrănește cu mult orgoliu și am încercat mereu să păstrez un fair play al breslei. În particular, în ședințe nu reușesc, dar public cred că trebuie să învățam să ne respectăm. N-o să fac niciodată un top pentru că cineva ar trebui să fie pe 2 și cineva pe 3. Aș fi lipsit de eleganță.

„Suntem mult peste ce are Grecia azi!”

Știu că Egiptul era pe lista ta de vacanță și obișnuiai să mergi des acolo! Te mai duci cu familia la ei, după ceea ce s-a întâmplat acolo, cu femeile mâncate de rechini? Îți este teamă?

E ca și cum aș spune că după ce a avut loc un accident de avion nu m-aș mai urca în avion. E o altă exagerare a breaking news-urilor. O să renunț la Egipt când o să văd că rechinii atacă oamenii în mall-ul din Hurghada.

Ai ales să-ți faci vacanța în Grecia cu ai tăi. Ai spus într-o postare recentă că noi suntem cu mult peste ce are Grecia …

A fost un iureș în toată presa și în online pe tema părerii mele despre Grecia. Așa cum a fost acum câțiva ani când am postat prețurile din Mamaia. Atunci i-am supărat/bucurat pe unii, acum pe alții. Nu poți să-i mulțumeșți pe toți, important e să fii tu mulțumit cu tine. Am spus că litoralul grecesc lăudat mereu de noi, pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor ’90.

Oamenii, grecii, admirabili. Ei știu că turismul e singura lor salvare într-o țară în care statul a eșuat. Economia Greciei se bazează pe veniturile din turism. Dacă noi aveam tradiția și istoria Greciei și prezentul ei de azi, i-am fi crucificat pe toți. Suntem mult peste ce are Grecia azi! Noi, cei asupriți mereu în istoria noastră, n-am decăzut așa cum au făcut-o grecii de-a lungul istoriei lor.

În 200 de ani de la independență, Grecia a intrat în faliment de 7 ori. Anul ăsta, litoralul românesc plătește decontul lăcomiei hotelierilor din anii trecuți. De asta e atât de gol…

Dan Negru: „Am avut două oferte de la două partide extrem de serioase”

Copii tăi au deja preferințe pentru destinațiile de vacanță în care mergeți împreună?

Să fie apă. Sunt Pești ca și mine ca zodie și sunt în căutare de apă. Și pe mine apa mă liniștește și-mi dă energie.

Cum ai ales să îi educi pe Dara și Bogdan? Știu că ei nu se uită la TV dar au totuși cerințe speciale? Le faci toate poftele?

Sper să aibă norocul unor alegeri bune în viață. Destinul e dat de alegeri, de nimic altceva. Îi educăm să fie oameni buni. Eu cred că asta va face diferența în generația lor. În rest, toți sunt deștepți, toți iau meditații la 10 materii, fac pian și karate, vorbesc engleză și franceză, se pricep la laptopuri și bucătărie. Însă puțini vor fi buni, oameni buni. Pentru că performanța îi înrăiește. Bunătatea va fi cel mai de preț în generația lor.

Rege ești deja! De audiențe! Președinte pe când? Cred că ai face treabă bună în politica românească!

Ha, ha. Am avut două oferte seriose de la două partide extrem de serioase să candidez la Primăria Timișoarei. Mi-au arătat niște studii de piață care arătău că am șanse. M-a pufnit râsul pentru că una e notorietatea și alta e credibilitatea. Așa cum am primit oferte să candidez în parlament.

Dar cea mai haioasă ofertă a fost când un partid mi-a propus un post în CNA, eu care toată viața mea am fost de partea celaltă a ecranului. Nu sunt făcut să caut astfel de posturi. Uite, va rămâne interviul ăsta și o să ne raportăm la el și o să vezi că nu mă răzgândesc în viața asta.

Ai fost curtat profesional și de PRO TV?

E nepoliticos să povestești ofertele pe care anumiți parteneri din breaslă ți le fac, oricare ar fi ei. Știu că e o modalitate de a-ti crește cota așa, dar e modalitate de pițipoance.

Ce diferență crezi că e între salariul Andreei Esca și al tău? De câte zerouri?

Subiectul preferat al multora, ha,ha. Eu i-am propus Andreei să ne facem publice salariile. Televiziunea din România s-ar credibiliza astfel. În toată lumea civilizată salariile starurilor TV sunt publice, știm cât ia Jimmy Fallon pe semnătură. Știm cât a luat Carlo Conti ca să prezinte festivalul San Remo. E valabil și la bugetele emisiunilor.

Aș vrea să știu ce buget au anumite emsiuni, de exemplu, și câți bani a scos din publicitate versus cât a costat. Astfel de analize media există în lumea civilizată a televziunii. La noi nu există, și de aici suspiciunile pe care le știm bine. Astfel de analize, transparente, sunt o normalitate în lumea civilizată a TV.

Cum sunt podcasturile din România? Care îți place și de ce? Când o să vii tare din urmă?

Ascult mult, dar le-am refuzat pe toate pentru să sunt prea multe și mi-era imposibil să-i împac pe toți. Așa că am ales să nu mă duc niciunde. Știu că m-au înțeles colegii mei. „Legendele” e YouTube-ul meu care are peste 65 mii de followeri, dar care aduce doar interviuri cu Legende, de la Pierisc la Dumitru Prunariu, de la Gheorghe Zamfir la Ilie Năstase.

Vei face o nouă emisiune la Kanal D. Despre ce este vorba mai exact?

Încercăm încă o premieră: coadă la cultură generală. Nu s-a mai văzut asta la TV, știu. Dar nici Jocul Cuvintelor nu s-a mai văzut, nimeni nu credea că poate să aducă public un show cu cuvinte. Și, iată, e lider de audiență încă de la început. Îmi plac provocările!

 

Publicat: 28 aug. 2022, 19:08 Autor: Maria Apostol Vedete
Pe aceeași temă